13 години затвор за руски полковник, взел подкуп от 800 000 долара

Руски съд осъди днес на 13 години затвор бивш високопоставен служител на агенцията за борба срещу икономическите престъпления. При обиск в дома му през 2016 година бяха намерени над 120 милиона долара и 2 милиона евро в брой и случаят предизвика шумен скандал, съобщи АФП.

Московският Пресненски съд осъди освен това бившия полковник Дмитрий Захарченко и бивш ръководител на клон на руската агенция за борба срещу икономическите престъпления да плати глоба от 117 милиона рубли (1,6 милиона евро).

Съдът е установил, че Захарченко е взел подкуп от 800 000 долара от собственика на известен московски ресторант, на когото предложил "защитата си". Полковникът си издействал и карта за намаление, която му позволявала да вечера в заведението на половин цена. Съдът също е установил, че Захарченко е инофмирал финансовото ръководство на банка "Нота", затворена през 2015 година от властите, за действията, които предстоят. При ареста на Захарченко независимият в. "Новая газета" написа, че парите, открити у него, в действителност са от открадните над 350 милиона евро от банка "Нота".

Коментари

  1. 2019.06.10 | 22:30

    Какво става тия ЧЕСТНИ руски комунисти?

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Избрано от Интернет