Китайският президент пристигна в Русия

  • 05 юни 2019 14:22

  • 449
  • 0
Китайският президент пристигна в Русия
© Getty Images/Guliver

Китайският президент Си Цзинпин пристигна на посещение в Москва, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

По време на посещението Си ще преговаря с руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975. Акцентът ще падне върху укрепването на все по-тесните икономически връзки между двете страни. Планирано е преговорите между двамата лидери да се проведат днес в Кремъл. Освен това те ще посетят Московския зоопарк, където китайският лидер ще подари две панди на Русия.

"Убеден съм, че това посещение със сигурност ще доведе до плодотворни резултати и ще послужи като стимул за динамичното развитие на китайско-руските отношения на всеобхватно партньорство и стратегическо взаимодействие в новата епоха", заяви при пристигането си Си Цзинпин, цитиран от ТАСС. Той добави, че планира по време на преговорите с Путин да набележат план за по-нататъшно развитие на двустранните отношения, както и да обсъдят актуални международни и регионални въпроси.

През последните години отношенията между Русия и Китай успешно преминаха през изпитания и станаха по-зрели и устойчиви. Готови сме да изведем двустранните отношения на още по-високо равнище, подчерта Си Цзинпин. 

В последните години двете страни заемат сходни външнополитически позиции в ООН и по важни международни въпроси като Сирия и иранската ядрена програма, припомня АП.

Русия се стреми към все по-близки отношения със съседен Китай на фона на отслабването на връзките между Москва и Запада заради украинската криза, отбелязва ДПА, цитирана от БТА.

Утре двамата лидери ще бъдат в Санкт Петербург, където ще участват в най-престижния руски икономически форум.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
449 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини