Йоханес Хан предложи на Зеленски помощ от ЕС за реформи в Украйна

  • 07 май 2019 17:20

  • 397
  • 1
Йоханес Хан предложи на Зеленски помощ от ЕС за реформи в Украйна
© Getty Images/Guliver (архив)

Еврокомисарят по разширяването и европейската политика за съседство Йоханес Хан в хода на визитата си в Украйна е предложил на новоизбрания президент на страната Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога помощ от страна на Европейския съюз в осъществяването на реформи за благото на украинския народ, предаде ТАСС.

"Предложих на избрания президент пълната подкрепа на ЕС за всички реформи, насочени за благото на украинските граждани. Пред Украйна стоят много предизвикателства и заплахи, затова украинските власти - президентът, правителството и Върховната рада, трябва сега да действат много отговорно", написа днес еврокомисарят в Туитър.

Той отбеляза, че убедителната победа на Зеленски му дава сериозни правомощия за борба с корупцията.Европейският комисар е предложил на Зеленски да помогне в преговорите с Русия за газа, съобщиха от пресслужбата на новия президент.По-рано Йоханес Хан се срещна и с ръководителя на правителството Володимир Гройсман.

Както бе съобщено на сайта на украинското правителство, еврокомисарят е отбелязал необходимостта от продължаване на реформите в Украйна, а също така е изразил удовлетворение от организацията и протичането на предизборната кампания, посочва ТАСС.

Последвайте канала на

БТА
397 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Остап Бендер

2019.05.22 | 02:54

1

Ще им помогнат колкото на нас-да станат американска колония с отряден председател баба Меркел.

Добави коментар

Водещи новини