Русия приветства призива на Доналд Тръмп за отказ от ядрените оръжия

  • 26 април 2019 16:17

  • 1070
  • 13
Русия приветства призива на Доналд Тръмп за отказ от ядрените оръжия
© Getty (архив)

Ние приветстваме апела на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския към Русия, САЩ и Китай да се откажат напълно от ядрените оръжия. Това заяви на брифинг днес руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков, цитиран от ТАСС.

"Като се има предвид нарастващата роля на ядрените оръжия в американските доктринални документи и постепенното им превръщане в едно от средствата, които може да бъдат използвани на бойното поле, подобни изявления на американския президент са добре дошли", каза Рябков. Според него това е възможно в рамките на едно всеобщо и пълно разоръжаване.

"Руската позиция беше многократно заявявана - за да се постигнат по-нататъшни стъпки в областта на ядреното разоръжаване, трябва да осигурим формирането на цял набор от предпоставки. Трябва да се вземат предвид много фактори, които пряко засягат стратегическата стабилност - от появата на системи за противоракетна отбрана и възможното появяване на оръжие в космоса до големи промени в областта на конвенционалните оръжия, появата на кибернетични оръжия и много други", каза Рябков.

Дипломатът също така подчерта, че Москва е готова да изложи в детайли позицията си пред представители на САЩ и други страни, включително "ядрената петорка". Рябков направи тези коментари само няколко месеца след като САЩ се оттеглиха от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег, а Русия ги последва. Всяка от двете страни обвинява другата, че е нарушила това споразумение, крайъгълен камък на сигурността след Студената война.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1070 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2019.04.26 | 19:15

9

Не можем да преглътнем заробването да се нарича освобождение, защото:
На 26 август 1944 г. българското правителство обявява неутралитет във втората световна война и напуска Хитлеристката ос.
Вечерта на 5 септември 1944 г. демократичното правителство на Константин Муравеев взема решение да се обяви война на Германия и нейните съюзници.
Около два часа по-късно СССР обявява война на България.
На 8 септември червената армия нахлува в територията на България през североизточнатаи морската граница и окупира редица градовем като Варна,Русе,Силистра,Добрич,Бургас. По нареждане на правителството, българските войски не й оказват съпротива.
На 9ти Септември 1944г. в условията на съветска окупация е обявено правителство на Отечествения фронт с министър -председател Кимон Георгиев.
Произволът и тиранията, които българските комунисти упражняваха заедно със съветските окупационни войски, е обхванала цялата страна... Къдетонаселението се опълчшва срещу произволни арести и отвличания, където селяните се вдигат срещу тиранията, къдетп се образуват центрове на съпротива, съветските войски вземат радикални мерки'' (Волфганг Бретхолц), '' Видях сгромолясването им'', изд. ''Бъдеще и Тилия', София 1994г.
Окупирането на България от червената армия е последвано от вълна на насилие и терор. Според различни оценки броят на убититев първите два месеца е между 20 000 и 40 000 души.
Осъдените на смърт от т.нар. ''Народен съд'' са 2 730 души - министри, депутати, жypнaлиcти,банкери, кметове, свещенници, семевладелци, учители!
От българска ръка не е загинал нито един руски войн, но към 1946 г. от съветски войници и офицери са убили убити 123 деца, жени и мъже, българи и българки. (Архив МВнР, СКК)
Над 2000 таврийски българи са се яреселили в Българияв годините 1942-1944 г. След 9ти Септември 1944г. в условията на окупация, по заповед на Сталин, са върнати обратно в СССР от спецчасти на червената армия и изпратени в лагерите на ГУЛаг Част от тях са убити още в България (ДА,АРхиви'', Добрич)
За периода септември 1944г. - декември 1947 г. (3г и 4 м.) издръжката на Червената Армияе струвала на българският народ 80 милиарда лева, загуба на суровини и селскостопанска продукция, т.е унищожен е в огромна степен националният капитал 0 финансово стопански и интелектуален. (проф. д-р Д.Шарланов, В.Ангелов)
''Налагането чрез окупация на съветския режим в България от съветския съюз, страна, непознаваща демокрацията, над нация с демократични традиции противоречи на прогресивния ход на човечеството. И връща България едно столетие назад..'' (проф.д-р. Д.Шарланов)

2019.04.27 | 12:00

13

самата истина за руския пропаднал комунизъм...

2019.04.27 | 11:03

12

Абе олигофрен;наистина ли си мислиш,че някой ти чете повърните.Просто ти слагат минуса и ти теглят една по сочна.

Умник Гюро

2019.04.26 | 20:42

10

колега не чете ли че няма пари за заплати.ЦВИНОИКИО ,ги е откраднал за ДЕВЕТИЯ СИ АПАРТАМЕНТ. За нас само един гол УЙ остана. ТАКА НИ ЦАКАТ ВЕЧЕ 30 години ГАДОВЕТЕ.

Lissa

2019.04.26 | 21:07

11

И︆︆ск︆︆аш л︆︆и да с︆︆е на︆︆ме︆︆ри ж︆︆ен︆︆а за ед︆︆на н︆︆о︆︆щ? Д︆︆об︆︆ре до︆︆шл︆︆и на >︆︆>︆︆> w︆︆w︆︆w.︆︆S︆︆e︆︆x︆︆y︆︆d︆︆r︆︆o︆︆m.︆︆C︆︆o︆︆m
***************************************************************
Не в момента с момичета? Да, всички хора обичат големи неща и дълги действие. Опитайте >︆︆>︆︆> >︆︆>︆︆> w︆︆w︆︆w.︆︆X︆︆X︆︆m︆︆ac︆︆ho.︆︆C︆︆o︆︆m

Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2019.04.26 | 19:15

8

Сто години болшевико-чекистки експерименти са превърнали руската нация в тълпа мразеща свободата и демокрацията и боготворяща всеки негодник добрал се до властта в Кремъл. Руснаците не могат да постигнат самоуважение освен за сметка на други страни. Тяхната национална идентичност е силно свързана с господството над другите народи около тях. Руснаците не могат да понесат мисълта, че съседите им могат да имат самостоятелен път на развитие, различен от руския, а мисълта, че някой съсед може да живее по-добре от тях ги угнетава и озлобява. И понеже те не са способни на прогрес, злобата, омразата и агресията към другите са тяхно постоянно душевно състояние. Единственият начин да се противопоставим на тази руска злоба и агресия е много силно колективно противодействие. Защото с Русия не може да се дружи, тя разбира искането за дружба като слабост.
Единствения език, от който Русия разбира е езика на силата.

Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2019.04.26 | 19:15

7

Планът ''Решетников'' в момента е в действие и е насочен пряко против демокрацията и свободата на словото в България, както и срещу Европейският път на България!
Планът ''Решетников'' е в действие заради новият анти корупционен закон, който изобличи всички червени мафиоти, ДС агенти, които през годините приватизираха държавна собственост и забогатяха на гърба на бедният народ, това са бесепарските мафиоти - Баневи,Бенчев, Арабаджиеви, Гергови, всички до един са свързани с висшата комунистическа номенклатура ! Ето за това БСП/БКП се бори със зъби и нокти за властта, за да не им се покажат кирливите червени ризи!

Остап Бендер

2019.04.26 | 19:08

6

Браво Круме,грабвай павето и хайде на Майдана.

миии

2019.04.26 | 17:18

2

със колегата Умник Гюро сме гадни тролове от платения сайт на ШАЙКАТА. НО ШЕФОВЕТЕ ТИКВАТА И ЦВЪКИ ,НИ ЦАКАТ СЪС ПАРИТЕ.ОБЕЩАВАТ ЕДНИ ПАРИ ,А ПОСЛЕ НИ ДАВАТ ДРУГИ. ГАДНИ КРАДЛИВИ ГЕРБЕРАСТИ СА.

Ш.Балаганов

2019.04.26 | 19:04

5

За умника е ясно,но ти май си с тънък елетантен хумор.Май си чел бащите ми Илф и Петров,за разлика от Гюру.
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2019.04.26 | 16:40

1

Ще клекната ватенките защото очевидно са си научили урока!

Няма просо кой да спечели технологичната надпревара със щатите, нито Китай, нито русия, индия и тем подобни дупки дори обединени не могат да стъят на малкия пръст на щатитеи това е самата истина!

Ако не вярвате погледнете нобеловите лауреати къде са най-много и къде се намират русия и китай пффф...

Остап Сюлейман Берта Мария Бендер бей

2019.04.26 | 18:56

4

Няма как да не си неблагодарник,ако се русофоб.Сега щеше да се дупиш по пет пъти в джамията бе,ибрикчия американски.

КРУМ УСАСИНСКИ-КРУПНИК

2019.04.26 | 17:28

3

ЦЪРВУЛИ СА ТИКВАТА И ЦВИНОКИО. КАРАТ НИ ДА ПИШЕМ ТУК ПО ЦЯЛ ДЕН ,А ПОСЛЕ НЯМАЛО ПАРИ..ЩЕ ИМА СЧУПЕНИ ГРОБАРСКИ КРАДЛИВИ ГЛАВИ СКОРО.КАЗАХ.

Добави коментар

Водещи новини