Владимир Путин прати военни в ЦАР и Кипър

  • 16 април 2019 12:35

  • 8454
  • 2
Владимир Путин прати военни в ЦАР и Кипър
© Getty (архив)

Руски военни са заминали на мисии в Кипър и Централноафриканската република (ЦАР), предаде Интерфакс.

Държавният глава и върховен главнокомандващ на въоръжените сили на страната Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 е подписал укази за изпращане на участници в мисиите на ООН в двете страни.

30 офицери за свръзка, военни наблюдатели и щабни офицери са отпътували, за да поемат своите задължения в рамките на мисията под егидата на световната организация в страната на Черния континент. ООН е изпратила мисия в ЦАР през 2013 г. след като там е избухнала гражданска войната между християни и мюсюлмани.

"Сини каски" (военни под командването на ООН) опазват демаркационната линия между Република Кипър и призната само от Анкара Севернокипърска турска република след разделянето на острова на гръцка и турска част през 1974 г. Там са били дислоцирани петима руски военни.

В указа на руския президент е било посочено, че Министерството на отбраната в Москва има правото да отзове своите представители при промяна в обстановката в двете страни.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
8454 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
...

2019.04.16 | 20:00

2

Под "руски военни" разбирай мародери, които да грабят, за да поддържат Русия жива. Сибирските диваци са ненадминати зверове.

k

2019.04.16 | 18:21

1

Както едни негови предшественици пращаха съветници в Куба, Виетнам, Авганистан и всички братски републики в Европа? Явно е бил добър ученик по история. Не?

Добави коментар

Водещи новини