Порошенко обяви създаването на Антикорупционен съд в Украйна

  • 11 април 2019 17:36

  • 412
  • 1
Порошенко обяви  създаването на Антикорупционен съд в Украйна
© Getty Images/Guliver (архив)

Президентът на Украйна Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември обяви днес създаването на Висш антикорупционен съд, предаде Ройтерс.

Новият съд е отговор на изискването на Международния валутен фонд при отпускането на кредитна линия от 3,9 милиарда долара да бъде изкоренена корупцията в страната, а съдебните решения да не се влияят от политически натиск или подкупи.

Освен това ходът на Порошенко цели да подобри облика му на реформатор преди балотажа на президентските избори следващата седмица, когато той ще се бори да бъде преизбран, отбеляза агенцията

По думите на президента подборът на 38-те съдии в новата съдебна инстанция е отнел седем месеца. "Те имат лостовете и инструментите да бъдат успешни; съдебната реформа им гарантира независимост от законодателната и изпълнителната власт, както и от президента", заяви държавният глава. 

Според резултатите от социологическо проучване, огласени днес, на втория тур на 21 април Порошенко ще бъде победен от Володимир Зеленский, комедиен актьор и филмов продуцент без политически опит. 

Последвайте канала на

БТА
412 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
asd

2019.04.11 | 19:25

1

колко ли пари са платили съдиите за да влязат в този съд??? гледайте филма на зеленски - слуга народа.)))

Добави коментар

Водещи новини