Лавров отговори на Помпейо за Венецуела

  • 25 март 2019 19:46

  • 5070
  • 8
Лавров отговори на Помпейо за Венецуела
© gettyimages (архив)

Руският външен министър Сергей Лавров заяви на държавния секретар на САЩ Майк Помпейо в днешния им телефонен разговор, че признаването от Вашингтон на суверенитета на Израел над Голанските възвишения пречи за уреждането на положението в Сирия, се казва в съобщение на руското външно министерство, цитирано от ТАСС. 

Руската страна подчертала, че "намерението на САЩ да признаят израелския суверенитет над Голанските възвишения води към грубо нарушение на международното право" и "усложнява положението в целия Близък изток". 
По-късно днес американският президентът Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския подписа указ, с който САЩ признават израелския суверенитет над Голаните. 

В телефонния разговор между Лавров и Помпейо, състоял се по инициатива на американската страна, освен темата за Голанските възвишения, двамата външни министри обсъдили обстановката във Венецуела и в Украйна. 

Лавров акцентирал, че опитите на Вашингтон да организира държавен преврат във Венецуела и заплахите срещу нейното законно правителство, са нарушение на Устава на ООН и неприкрита намеса във вътрешните работи на суверенна държава, се казва в съобщението на руското МВнР.

Относно Украйна Лавров отбелязал като неприемливо "поощряването от Вашингтон на киевския режим да саботира изпълнението на Минските споразумения за уреждане на вътрешноукраинския конфликт". 

"След като констатираха принципните различия в позициите на Русия и САЩ, двамата външни министри се договориха да продължат контактите и размяната на оценки по споменатите и по други въпроси на международния живот, а също и по проблемните аспекти на двустранните отношения", съобщава руското външно министерство. 

Последвайте канала на

БТА
5070 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
тръмп:

2019.03.25 | 20:21

1

щом русия е против, значи трябва да се подпише!

Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2019.03.26 | 17:09

8

Защо всички руснаци или русофили обиждат като изпозлват секса междъ мъже?!

Руснак

2019.03.26 | 01:39

5

Духай фекалия гнусна

2019.03.26 | 15:17

7

За всеки нормален човек по целия свят е ясно : Лавров е правия ! РУСИЯ е права , а САЩ се държат като разбойници и признават само правото на силата , а не силата на международното право ! Мислят си , че Щатите са най - силните и в крайна сметка ще останат жестоко излъгани !

цирк и срамно мълчание

2019.03.26 | 14:07

6

Начи преАтели кво излиза - Израел си присвоява Голандските възвишения и САЩ тържествено му признават правото да си вземе нещо от друга държава!? Санкции на ЕС и света - никАкви!? Същото за Албания и Косово.....
А за Крим ореваха орталъка....Е, как да им вЕрваш?

Jesus

2019.03.25 | 20:48

2

Значи, двама скъпоплатени министри са си губели времето по телефона!
Да им се удържи от заплатите за имитиране на дейност!

2019.03.25 | 23:32

4

Я обратно в нужника позитансси при другите фекалии от позитанския нужник, специалисте по разнасянето на курнелки и ововямоне

2019.03.25 | 21:21

3

САЩ са загубили всякаква мярка и приличие в дейността си ! В крайна сметка жестоко ще си платят и изпатят ! Такава несправедлива безцеремонност и наглост не може и не бива да остане ненаказана !

Добави коментар

Водещи новини