Рекордни снеговалежи в Москва (снимка)

  • 13 февруари 2019 17:09

  • 2573
  • 1
Рекордни снеговалежи в Москва (снимка)
© Getty Images/Guliver (архив)

Десетки полети бяха отменени след рекордни снеговалежи през изминалата нощ в Москва, образували 36-сантиметрова снежна покривка, предаде Франс прес. Цитирайки московските метеорологически служби, руската агенция РИА Новости съобщи, че е регистриран нов рекорд на валежите за денонощие в 140-годишната история на тези наблюдения. Предишният е бил от зимата на 1995 г.

Според метеорологичния център "Фобос" тази вечер валежите се очаква да отслабнат, а през нощта - да спрат. Обилният снеговалеж не предизвика значителни проблеми в пътното движение. Градският транспорт работи нормално, а големите пътни артерии не са много по-натоварени от обикновено.

Засегнати бяха единствено полетите: националната авиокомпания "Аерофлот" е отменила от снощи около 70 полета от и до летище "Шереметиево". Днес няколко полета имаха закъснения.

"Валежите от сняг счупиха 20-годишен рекорд, освен това са регистрирани и екстремни температури. Всички общински служби работят с пълен капацитет. Бъдете внимателни по пътищата и тротоарите", предупреди столичният кмет Сергей Собянин в акаунта си в Туитър.

Московската служба за поддръжка на пътищата е мобилизирала 60 000 служители и 14 000 машини за разчистване на снега, като това не включва работниците от други служби и частни компании. Има опасност в края на седмицата натрупаният сняг да се превърне в гигантски локви, тъй като се очакват необичайни за сезона високи температури.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#москва #зимняямосква #снег #снегидет #moscow #moscowwinter #snow #snowfall

A post shared by Maxim R (@maximryz) on

Последвайте канала на

БТА
2573 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Зиморник

2019.02.13 | 18:34

1

Февраль, Февраль, как весело живется.

Добави коментар

Водещи новини