Ексукраински премиер: Президентът купува гласове. Тимошенко лъже, отсече Порошенко

  • 04 февруари 2019 21:50

  • 983
  • 3
Ексукраински премиер: Президентът купува гласове. Тимошенко лъже, отсече Порошенко
© Getty (архив)

Бившият украински премиер Юлия ТимошенкоЮлия Тимошенко Юлия Володимировна Тимошенко (родена на 27 ноември 1960 г. ) е украински политик и, която се кандидатира за президентските избори идния месец, обвини настоящия държавен глава на Украйна Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември в корупция, предаде АП.

Тимошенко каза днес в интервю, че Порошенко е използвал своя пост, за да се облагодетелства. Тя заяви също, че сътрудници на президента участват в мащабни опити за купуване на избиратели с цел осигуряване на преизбирането му на президентските избори на 31 март. Тимошенко твърди, че на избирателите са обещавани по 1000 гривни (37 долара), ако гласуват за Порошенко, и добави, че е поискала от вътрешното министерство да проведе разследване.

Канцеларията на президента бързо опроверга твърденията на Тимошенко. "Тимошенко неизменно води в рейтинга на лъжците и очевидно се опитва да укрепи позициите си", заяви пресслужбата на Порошенко в комюнике в отговор на молба на АП за коментар.

Според последните социологически проучвания комедийният актьор Владимир Зеленски, който изигра ролята на президент в популярен телевизионен сериал, води по рейтинг пред Порошенко и Тимошенко.

Последвайте канала на

БТА
983 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Еретика

2019.02.10 | 01:40

3

Дай боже украинците да изритаха този прошка Породено и да бият шута на лудата Лидия.

асд

2019.02.04 | 22:04

1

тия били демокрация щото имали много кандидат президенти. излиза че фащ не са демокрация щото имат по 2 кандидат президенти на изборите

2019.02.05 | 08:51

2

казваш , друго си е в русия, където всички кандидат президенти се избиват или се репресират от диктатора, а?!

Добави коментар

Водещи новини