Шиндзо Абе пристига в Русия за среща с Путин

  • 21 януари 2019 10:45

  • 717
  • 4
Шиндзо Абе пристига в Русия за среща с Путин
© Gettyimages (архив)

Министър-председателят на Япония Шиндзо Абе пристига днес на двудневно официално посещение в Русия. В програмата му утре е предвидена среща с руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975. Предстоящите разговори ще бъдат фокусирани върху най-важния външнополитически въпрос за Абе - подписването на мирен договор с Русия. 

Миналия понеделник темата беше обсъдена в Москва на ниво министри на външните работи. Тогава Сергей Лавров втвърди тона, като каза, че Япония първо трябва да признае резултатите от Втората световна война, включително руския суверенитет над четирите спорни Курилски острова. Таро Коно се отказа от традиционната в такива случаи съвместна пресконференция и даде закрит брифинг за японските журналисти, информира БНР.

Очаква се отправна точка в бъдещите преговори да е декларацията за възстановяване на дипломатическите отношения между тогавашния Съветски съюз и Япония от 1956 г. Документът предвижда подписването на двустранен мирен договор и предаването на Токио на два от четирите острова. Междувременно вчера в Москва и Хабаровск имаше протестни митинги. Участници  се обявиха категорично против каквито и да било териториални отстъпки пред Япония.

Последвайте канала на

Владимир Василев
717 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Крум Усаински-Крупник

2019.01.21 | 13:50

1

Цървули!!!Путиняка ще дава Островите!!!Заформя се пазарлък,за да може Плешивото Кремълско Запъртъче да си осигури гърба!!!Защото когато Китай тръгне да приватизира Сибир,няма да е добре Япония да го начука изотдад на Рускенефа!!!Ура и Слава!!!

2019.01.22 | 20:23

4

Y hodi u svinarnika che tam ti e mestoto

2019.01.21 | 20:05

2

Глупакоо, глупако..!

Крум Усаински-Крупник

2019.01.21 | 20:07

3

Всички искат да отидат в Русия и да се срещнат с Великия Путин. Аз пък искам да си отида в Крупник и да си живея с прасенцата на тате, че там ми е мястото..

Добави коментар

Водещи новини