Започна кампанията за президентските избори в Украйна през март 2019 г.

  • 31 декември 2018 15:51

  • 442
  • 0
Започна кампанията за президентските избори в Украйна през март 2019 г.
© Pixabay

Кампанията за президентските избори в Украйна през март догодина бе официално открита днес от украинската ЦИК, съобщи руската информационна агенция Интерфакс.

По закон кампанията трябва да продължи 90 дни. Изборите са насрочени за 31 март 2019 г. 

От днес до 3 февруари ЦИК ще приема документи от кандидатите. До 8 февруари трябва да регистрира отговарящите на законовите изисквания, а след това да обяви официалния списък с имената на претендентите за висшия държавен пост. 

Кандидатите трябва да са граждани на Украйна, на възраст над 35 години, да владеят държавния език и да са живели в страната през последните 10 години. Те може да бъдат издигани от политически партии, както и да се явят като независими.

Кандидатите трябва да представят декларация за доходите си през последната година и да внесат залог от 2,5 милиона гривни (ок. 78 730 евро). Тази сума се възстановява на вносителя само ако се е класирал за балотажа или е победител още на първия тур. 

Според последните социологически проучвания с най-висок рейтинг е лидерката на партията "Баткившчина" (Отечество) Юлия ТимошенкоЮлия Тимошенко Юлия Володимировна Тимошенко (родена на 27 ноември 1960 г. ) е украински политик и, а втори с малка разлика е действащият президент Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември, пише БТА. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
442 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини