Русия приветства изтеглянето на войските на САЩ от Сирия

  • 19 декември 2018 21:16

  • 1752
  • 4
Русия приветства изтеглянето на войските на САЩ от Сирия
© gettyimages (архив)

Решението да се изтеглят войските на САЩ от Сирия създава перспективи за политическо уреждане на сирийската криза, съобщи руското външно министерство, цитирано от ТАСС и Ройтерс.

САЩ съобщиха, че са започнали да изтеглят войските си от Сирия, а американски официални представители заявиха, че Вашингтон обмисля да върне всичките си войници поради завършването на кампанията за освобождаване на територии от групировката "Ислямска държава", съобщи БТА.

Въоръжената коалиция Сирийски демократични сили (СДС), която е съставена основно от кюрдски бойци, определи решението на САЩ да изтеглят войските си от Сирия като удар с нож в гърба, съобщи телевизия "Скай нюз - Арабия", цитирайки представител на командването на СДС.

"Това е предателство и удар с нож в гърба", заяви кюрдският представител. Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че страната му ще проучи решението на САЩ да изтеглят войските си от Сирия. Нетаняху отбеляза, че в последните дни е обсъдил това изтегляне с президента и държавния секретар на САЩ.

"Те дадоха да се разбере, че имат други начини за влияние в района. Ще проучим сроковете на това изтегляне, начините на извършването му и, разбира се, какво значение ще има това за нас. При всички случаи ще се постараем да опазим сигурността на Израел и да осигурим защитата му", каза израелският премиер.

Последвайте канала на

БТА
1752 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
.

2018.12.19 | 21:30

1

А т'ва чифутче на снимката каква връзка има с цялата тая работа?

2018.12.20 | 11:15

4

радикалните мюсюлмани като теб е нормално да мразят чифутите, които са светлинни години напред от вас!

Анарх

2018.12.20 | 04:33

2

Има връзка с майка ти, още нещо да ти обясня има ли?

2018.12.20 | 07:59

3

ако САЩ се изтеглят от Сирия ще настане отнова анархия и всякакви престъпни групировки ще вършеят из страната Очаквайте нова имигрантска вълна

Добави коментар

Водещи новини