Порошенко с призив към участниците в църковния събор в Киев

  • 15 декември 2018 16:53

  • 849
  • 1
Порошенко с призив към участниците в църковния събор в Киев
© gettyimages (архив)

Президентът на Украйна Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември призова участниците в Обединителния църковен събор, който се провежда в Киев, да вземат решение за създаване на нова църковна структура на Украйна, предаде БТА, цитирайки ТАСС.

Той прикани участниците в събора да вземат добре премислени решения, допълна украинският сайт "Украински новини". "Обръщам се директно към вас - участниците в Събора, църковни архиереи. Върху вас лежи колосална отговорност. Държавата направи всичко, което можеше за създаването на независима от Москва църква. Сега от вас и само от вас зависи бъдещето на Украйна, бъдещето на нашата нация, нашата свобода, нашата държавна и духовна независимост от Русия. Предстои ви да приемете устав. Предстои ви да изберете предстоятел", каза Порошенко пред участниците в Събора.

"Ето защо всичко зависи от вашата способност да се договаряте, да се вслушвате един в друг, да се вслушвате заради Украйна", добави Порошенко и припомни думите на апостол Петър, че "Бог се противи на гордите, а на смирените дава благодат. Ето защо заради Бог и заради Украйна вземете най-умните и премислени решения", каза Порошенко. После той пожела на Обединителния събор успешна работа.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
849 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Lyubo Angelov Член на ПП АТАКА - Бургас

2018.12.17 | 12:06

1

Ватенки прости... Слава Украине! Второ... Официално Руската правосла църква (РПЦ) прекъсна отношения с Вселенската патриаршия. Това прави РПЦ секта. На тази секта козируват подчинените им ченгета от БПЦ.

РПЦ е създадена с указ на Сталин през 1943-а, след като болшевиките унищожават Православната Църква в #МоSSковия. Това е единствената "църква" създадена от масов убиец и чудовищен диктатор.

От тогава до днес РПЦ се командва от ченгета, както се командва и БПЦ - пак от ченгета, които козируват на сатанистите от РПЦ.

Добави коментар

Водещи новини