Дмитрий Медведев: На Западния фронт нищо ново (обновена)

  • 06 декември 2018 11:09

  • 4276
  • 2
Дмитрий Медведев: На Западния фронт нищо ново (обновена)
© Getty (архив)

Ние станахме износител на храни и можем да осигурим с продукти целия свят. Това каза руският премиер Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега по време на годишния отчет на ръководеното от него правителство.

Министър-председателят в Москва също посочи, че неговата страна вече е решила проблема с вноса на лекарства. "В момента нашите медикаменти заемат огромна част на пазара в страната и се изнасят и в чужбина", каза още той. Премиерът също подчерта, че кабинетът му ще продължи с реформите в социалната сфера. "През идната година държавният бюджет ще бъде без дефицит", посочи Медведев.

По отношение на външната политика Медведев заяви, че има напрежение между Русия и други страни по света. "Причината за това са санкциите, които САЩ и други страни по света, ни наложиха. Тези ограничения са прът в колелата. Санкциите вредят и на тези, които ги въведоха", коментира премиерът.

На въпрос на журналист, който припомни на Медведев думите му, че ограниченията в търговията между Русия и другите страни, приличат на война премиерът на Русия отговори със заглавието на романа на германския писател от ХХ век Ерих Мария Ремарк: На Западния фронт нищо ново.  

"Заради това нашите контрамерки остават в сила", коментира Медведев.

По отношение на спекулации, че Русия ще спре да използва американския долар Медведев заяви, че страна му води търговия с някои държави в рубли и други валути. "Сделките ни с Китай се водят и с рубли, и с юани – с Индия - в рубли и рупии", посочи още той. "Всеки граждани има право в рамките на закона да поострижете чужда валута,  включително и долари, и да търгува с тях на пазара", каза премиерът. 

"2019 г. ще започна като обикновен жител нашата страна. В полунощ ще изслушам химна на Руската Федерация и преди това ще чуя поздравлението на нашия президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975.  Искам за покарам ски в Сочи, но не знам дали ще имам време", заяви Медведев в края на изявата си.

 

 

 

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4276 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.12.07 | 18:27

2

Когато търгувАШ с долари плащаш минимален процент и на американската хазана за каквато и да е сделка където и да е по света. Ако се откажеш Америка ти праща самолетоносачи да вчзобновят демокрацията. Нямат равни янките в наглостта си, впрегнали целия свят да им слугува.

Lyubo Angelov Член на ПП АТАКА - Бургас

2018.12.06 | 15:13

1

Ватенки прости, и на източният фронт нищо ново...МОК МОЖЕ НАПЪЛНО ДА ОТСТРАНИ #МОSSКОВИЯ ОТ ИГРИТЕ В ТОКИО 2020.
Причината ... дръжте се да не паднете ... московски съд е възстановил статуса на олимпийкски шампион на територията на MoSSковия (!?) на бобслеиста Зубков. :D
През 2017-а комисия към Международния олимпийски комитет (МОК) отстрани пожизнено Александър Зубков от участие в олимпийските игри заради нарушения на антидопинговите правила. Освен това МОК взе решение да лиши бобслеиста от двата златни медала в Сочи 2014.
Градският съд на Москва, обаче, възстановява титлата на Зубков на територията на МоSSковия. Това решение е обжалвано от Олимпийския комитет на Русия, който в официално заявление изтъква, че това решение на съда може да доведе до пълно изключване на олимпийския отбор на МоSSковия от игрите в Токио.
хахаха

Добави коментар

Водещи новини