Кметът на Москва: Владимир Путин е мъж

  • 23 февруари 2012 16:13

  • 1562
  • 0
Кметът на Москва: Владимир Путин е мъж
©

Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 бе обявен от кмета на Москва Сергей Собянин за истински мъж, предаде РИА Новости.

По време на митинга днес градоначалникът на руската столица каза: "Да живее Русия, да гласуваме за Путин. Той е истински лидер. Той е човек, който изпълнява обещанията си". По-късно организаторите на митинга бяха привикани в полицията и заплашени с глоба от 2000 рубли (50 евро), защото вместо обявените 100 000 участници на събирането са дошли 130 000. Друг претендент за поста на държавен глава лидерът на комунистите Генадий Зюганов обвини властите в Русия, че са използвали административни мерки, за да съберат толкова хора.
На днешната дата се отбелязва деня на защитника на отечеството. Заради празника се проведоха няколко митинга на различните кандидати, които преминаха без сблъсъци. Заради по-голям брой от заявения участници може да бъде глобен и лидерът на националистите Владимир Жириновски, който също е участник във вота на 4 март.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1562 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини