Руският военен флот ще брани стратегически обекти с нови свръхзвукови зенитни ракети

  • 20 ноември 2018 09:27

  • 1407
  • 4
Руският военен флот ще брани стратегически обекти с нови свръхзвукови зенитни ракети
© Getty (архив)

В най-скоро време новите руски военноморски кораби ще получат свръхзвукови далекобойни ракети, с които ще могат да свалят крилати и балистични ракети на стотици километри разстояние. Ще се сдобият и с възможността да прехващат противникови палубни изтребители, още докато излитат - още над самолетоносача, пише в. "Известия".

Източници от министерството на отбраната в Москва информират, че изпитания на новите управляеми боеприпаси за уникалните руски зенитни комплекси "Полимент-Редут" са насрочени за идната година. Експерти твърдят, че тези ракети радикално ще увеличат бойните възможности на руския флот, по-специално в отбраната на стратегически обекти.

Точните тактикотехнически данни на новите оръжия още не са огласени, но вестникът предполага, че ракетите ще могат да поразяват аеродинамични цели на разстояние до 400 км и на височина до 35 км. Така новите руски фрегати и корвети ще получат според него дълга ръка, с която ще могат да изграждат безопасна зона с радиус няколкостотин километра около морски и сухопътни обекти. Зона, непреодолима и за крилати, и за балистични ракети, дори за дронове, изтъква изданието.

Руските въоръжени сили отделят максимално внимание на противовъздушната отбрана (ПВО), отбелязва "Известия". В момента армията на Русия разполага в Крим автоматизирана система за управление, която ще свърже всички средства за ПВО и авиацията на полуострова. Под общо управление ще минат изтребителите, бомбардировачите, щурмовите самолети, бойните хеликоптери, дроновете, комплексите за ПВО и радарите, пише руският вестник.

Последвайте канала на

БТА
1407 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.11.20 | 10:35

1

Чудя се, как тези тъпи и агресивни руснаци не се сетиха да построят 10-ина самолетоносача за да отбраняват страната си?!? Вместо това, изграждат кордон от ракетни комплекси около границите. Интелигентен агресор не може да постъпва така!!!

Толкоз Панчо може

2018.11.21 | 08:58

4

А ти, глупчо, не схвана ли иронията в написаното?

Панчо

2018.11.21 | 01:49

3

Целият свят говори за американските агресии и милиони избити хора в стотици държави,само твоя тъп мозък ни казва ,че агресор бил Русия ! Тези парчета иди ги разправяй в някоя детска ясла ,защото и децата от детските градини знаят ,че лъжеш ! А , твоите идоли /САЩ / ,нека си строят самолетоносачи , колкото си искат.

Пизда Иванич - алкаш

2018.11.20 | 11:30

2

И при тази " новина " безсловесното стадо от потомствени дегенерати и алкохолици изпадна в еуфория и в чест на бъдещите победи над класовия враг се налюска с " Боярищник " и антифриз -- за друг алкохол няма деньги !

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини