Бабата на терориста от Архангелск: Нетът зомбира Миша

  • 31 октомври 2018 16:30

  • 1325
  • 4
Бабата на терориста от Архангелск: Нетът зомбира Миша
© Getty (архив)

Миша бе зомбиран от интернет, каза бабата на младежа, който се взриви днес в сградата на Федералната служба за сигурност (ФСС) в северния руски град Архангелск, написа в. Комсомолская правда.

"Внукът ми бе добро момче, въпреки че живееше без баща. Той нямаше проблеми в училище, не пиеше и не пушеше. Миша обаче висеше много време пред компютъра и се зомбира от интернет", разказа жената, наричана Валентина.

Изданието посочи още подробности около взрива в центъра на порта на река Двина. 17-годишният тийнейджър, наричан Михаил Ж., е влязъл в сградата на ФСС като посетител. Той преди да премине проверката е извадил от раницата си самоделно взривно устройство и го активирал. За тийнтерориста се допълва, че е бил възпитаник на техникум колеж и се е обучавал за стругар.

Основната версия за атентата е политическа. Михаил в социална мрежа е обявявал своите симпатии към крайнолява терористична групировка. Той  малко преди атентата в профила "Валериан Панов" е обявил за подготвяния от него акт на отмъщение.

Следственият комитет в Москва обаче не изключи и вероятността Михаил да е бил вдъхновен от Стрелеца от Керч. На 17 октомври възпитаникът на Политехническия колеж Владислав Росляков детонира взривно устройство и откри огън. Вследствие на действията му загинаха 20 души, а самият той се самоуби.

"Семейството на Михаил е пристигнало от Украйна", написа още московският вестник.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1325 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Кико

2019.04.02 | 15:23

4

Повлиан от крайно лява идея!!!
От комунисти какво да очакваш?
Състрадание към жертвите.

Lyubo Angelov Член на ПП АТАКА - Бургас

2018.11.01 | 10:42

3
Ватенки прости, нека да им спрат нета в Руската Педерация и да видим дали ще са по-добре, като се върнат в 18 век хахахаха
123

2018.10.31 | 19:44

2
Американците са виновни нали блядове, защото създадоха нета! Или украинците, че семейството му е дошло оттам, но вероятно етнически руслямци!!!
Цанко

2018.10.31 | 19:33

1
Нета ви виновен! На кривата руска ракета, космоса и пречи!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини