Путин предложи да се срещне отново с Тръмп в Париж

  • 23 октомври 2018 19:20

  • 10056
  • 3
Путин предложи да се срещне отново с Тръмп в Париж
© Getty Images/Guliver (архив)

Руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 предложи днес да се организира нова среща между него и американския му колега Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, която да се проведе в кулоарите на отбелязването на 100-годишнината от края на Първата световна война на 11 ноември в Париж, предадоха световните агенции.

"Разбира се, би било полезно да продължим прекия диалог с /Тръмп/, ако американската страна е заинтересована от такива контакти", каза Путин, след като прие в Москва съветника на президента на САЩ по въпросите на националната сигурност Джон Болтън.

В отговор Болтън увери Путин, че Тръмп ще се радва да се срещне с него във френската столица. Съветникът в Белия дом се съгласи, че диалогът между Москва и Вашингтон би бил полезен "независимо от различията", породени от националните интереси на двете страни. 

В същото време руският президент отбеляза, че е изненадан от неприятелските действия, които САЩ предприемат срещу Русия, които 
"с абсолютно нищо не са провокирани" от страна на Русия. "Ние даже практически не отговаряме на нито една ваша стъпка. И не, това продължава и продължава",

Преди броени дни Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския обяви, че иска да изтегли Съединените щати от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег на действие - ключово двустранно споразумение, сключено през 1987 г. между САЩ и СССР.

На срещата си с Болтън в Москва Путин предложи на събеседника си да обменят мнения по стратегически въпроси и по проблемите на разоръжаването.

"Ние знаем и много говорим за едностранното излизане на САЩ от договора за противоракетна отбрана, а неотдавна чухме за намеренията на САЩ да излязат и от договора за ракетите със среден и малък обсег; знаем и за съмнения в администрацията относно необходимостта за удължаване на Договора за ограничаване на стратегическите нападателни оръжия", каза руският държавен глава.

Той добави, че Москва чува също за намеренията на Вашингтон да разположи в космоса елементи от системи за противоракетна отбрана. 

Пред пратеника на Белия дом Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 констатира, че въпреки американските санкции стокооборотът между Русия и САЩ се увеличава. Според него през миналата година ръстът е възлизал на 16 на сто, а през настоящата година - 8 на сто при положително салдо за САЩ. Путин отбеляза, че нарастват и взаимните инвестиции, като по думите му руските инвестиции в американската икономика превишават двойно американските в руската икономика. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
10056 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
БЪЛГАРИЯ ЕС НАТО

2018.10.24 | 07:00

3
Свободна и Демократична България Край на Болшевишкото робство
Остап Бендер

2018.10.24 | 02:02

2
Коя империя на злото лиши България от всичко;промишленост,с.стопанство,армия,история,образование,здравеопазване,почивно дело...Кой ни натрапи НАТО,америсански бази,царя,Плювенлиев,педерюгите във Външно,циганския терор,соросоидите, калинките.Кой ни лиши от суверинитет????
ОКУПАТОРСКИ НЕВОЛИ

2018.10.23 | 20:41

1
Чичо Дончо , ти си мъж и на думата си дръж ! Прочети спомените на Президент Рейгън за периода 1987 г -- 1990 г и ще разбереш ,че само това е пътя към сгромолясване на Империята на Злото и Затаната .

Добави коментар

Водещи новини