Избягалият в Русия бивш украински премиер: Узурпаторите в Киев имат шест месеца на власт

  • 11 октомври 2018 11:11

  • 4679
  • 1
Избягалият в Русия бивш украински премиер: Узурпаторите в Киев имат шест месеца на власт
© Getty (архив)

Узурпаторите в Киев ще се задържат на власт най-много до март, заяви бившият украински премиер Николай Азаров във Facebook.

Избягалият в Русия политик предрече, че сегашният президент Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември и настоящият министър-председател Владимир ГройсманВладимир Гройсман Владимир Гройсман украински политик и премиер на страната си от 14 април 2016 г. Владимир ще паднат най-късно след шест месеца. "Тази престъпна шайка дойде на власт с преврат. Тя извърши толкова много и толкова ужасни престъпления срещу гражданите на Украйна, че сами родиха народното недоволство. Хората ще ги свалят от власт и т.нар. управници ще трябва да платят жестока цена за всички свои злодеяния", категоричен бе той.

Азаров бе премиер на страната си от 2010 до 2014 г. той и бившият държавен глава Виктор Янукович избягаха след бунтове в Киев и други големи градове. Няколко месеца преди това Украйна реши да не подписва споразумение за асоциация с Европейския съюз и получи изгоден заем от Русия.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4679 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
българин

2018.10.11 | 15:09

1
Трепанье с павета му е макята - на фашагите и на нашите айдуци-предатели!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини