Взрив в арсенал изгони 20 000 украинци от домовете им (видео)

  • 09 октомври 2018 11:02

  • 2169
  • 0
Взрив в арсенал изгони 20 000 украинци от домовете им (видео)
© Getty (архив)

Около 20 000 жители на северната украинска Черниговска област бяха евакуирани от домовете си заради взрив в арсенал, предаде киевският сайт 112.

Експлозия разтърси рано тази сутрин българско време склад за оръжие и боеприпаси в поделение на въоръжените сили на източноевропейската страна, а взривната вълна предизвика пожар. Централната власт изпрати в района на бедствието стотици сапьори, пожарникарски и медицински екипи, както и десетки единици специализирана техника. На мястото на инцидента пристигнаха украинският президент и върховен главнокомандващ на армията, военновъздушните сили и флота Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември и премиерът на страната Владимир ГройсманВладимир Гройсман Владимир Гройсман украински политик и премиер на страната си от 14 април 2016 г. Владимир.

Няма жертви при инцидента, но местни медии съобщиха, че около 60 души са поискали лекарска помощ.

Властите заявиха, че причината за взрива е небрежно боравене с боеприпаси. Местен експерт обяви, че експлозията е избухнала при опит от поделението да се изнесат оръжие и боеприпаси, които били предназначени за продажба на проруските сепаратисти в Източна Украйна, биещи се срещу властта в Киев. Украинска медия лансира версията за атака срещу базата, дирижирана от Москва.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2169 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини