Осъденият за тероризъм в Русия украински режисьор Олег Сенцов прекрати гладната си стачка след 145 дни

  • 05 октомври 2018 11:55

  • 1326
  • 1
Осъденият за тероризъм в Русия украински режисьор Олег Сенцов прекрати гладната си стачка след 145 дни
© Getty (архив)

Украинският режисьор Олег Сенцов, който излежава присъда за тероризъм в руски затвор, прекрати гладната си стачка след 145 дни,  предаде РИА Новости.

Заместник-директорът на федералната служба "Изпълнение на наказанията" Валерий Максименко днес заяви, че мъжът днес е ял варено пиле и по този начин прекратил протестните си действия. "Господин Сенцов се намира в болница за цивилни за медицински изследвания. Аз благодаря на всички, които го убеждаваха да започне да се храни", допълни служителят.

Сенцов бе арестуван през март 2014 г., когато се опитваше да се противопостави на руската анексия на украинския черноморски полуостров Крим. Той бе осъден през май същата година на 20 години затвор. Той бе обявен за член в украинската радикална групировка "Десен сектор", смятана от Москва за терористична организация.

Кинодеецът обяви гладна стачка в знак на протест срещу лошите условия в затвора. Гладната стачка стана повод много световни творци и журналисти да поискат от руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 да помилва режисьора.

 

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1326 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Lyubo Angelov Член на ПП АТАКА - Бургас

2018.10.05 | 12:49

1
''тероризъм от украинец''?! Няма такова нещо ватници, защото ако той е терорист, то по тази логика трябва да наречм Русия че е терористична държава! Ватенки, чакайте, то май наистина Русия действа като ''АлКайда'' както Килъри Хлинтън каза

Добави коментар

Водещи новини