В Русия излязоха на протест заради повишаване на пенсионната възраст

  • 22 септември 2018 21:19

  • 5147
  • 4
В Русия излязоха на протест заради повишаване на пенсионната възраст
© Gettyimages (архив)

Хиляди хора демонстрираха днес в различни градове на Русия в знак на протест срещу плановете на правителството да повиши пенсионната възраст с пет години, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Проявата в Москва, организирана от Комунистическата партия и други леви организации, се състоя с разрешението на властите.

Лидерът на руските комунисти Генадий Зюганов призова управляващите да се откажат от намеренията си и да преразпределят ресурсите, за да не се налага повишаване на възрастта за право на пенсия.

"Те продължават да бъркат в джобовете ви", заяви той пред митинга, над който се развяваха много червени знамена.

Подобни протести се състояха в много градове във всичките 11 времеви зони на Руската федерация, като повечето от тях бяха разрешени от властите.

Решението на правителство да повиши пенсионната възраст до 65 за мъжете и 60 за жените разгневи широк кръг руснаци с различни политически убеждения. По-възрастните се опасяват, че няма да доживеят до пенсия, а по-младите - че ако старите останат по-дълго активни, това ще намали шансовете им да си намерят работа.

Планираната пенсионна реформа понижи рейтинга на президента Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975. Той предложи някои отстъпки, но обяви, че повишаване на пенсионната възраст трябва да има, защото в противен случай средната продължителност на живота в Русия ще изтощи пенсионните фондове.

Последвайте канала на

Владимир Василев
5147 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Lyubo Angelov Член на ПП АТАКА - Бургас

2018.09.23 | 17:21

4
ВАтенки, отново рухна митът за 88% одобрение към Путин от руснаците
ЕС

2018.09.23 | 16:57

3
не мой така тряба да се бачка таварищи първи сте по покупки на западни коли електроника дрехи ама трябват манги не тоалетна хартия като рубли

2018.09.23 | 10:39

2
Тия пък, за какво стачкуват, като живеят в най-голямата, и най-богатата на ресурси страна. Явно ресурси не се ядат, а глада е по-силен от тока.

2018.09.22 | 22:55

1
путаша изгорЕ

Добави коментар

Водещи новини