Владимир Путин: Реформата на пенсиите е необходима (обновена)

  • 29 август 2018 12:01

  • 1823
  • 5
Владимир Путин: Реформата на пенсиите е необходима (обновена)
© Getty (архив)

Пенсионната реформа е необходима. Това каза руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 в телевизионно обръщение по повод предложената от правителството начело с Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега пенсионна реформа.

"Ситуацията в нашата икономика е много по-добра, отколкото преди няколко години. Преодоляхме големи трудности. Нивото на безработицата спадна, а продължителността на живота се удължи почти с осем години средно", припомни още държавният глава.

"Решението не е популярно, но е необходимо. Вдигането на възрастта до 65 години ще позволи да индексираме този вид социални плащания," посочи още Путин.

"Правителството разгледаше всички възможни да се избегне повишаването на минималния праг за излизане на заслужен отдих. Всяка алтернатива (продажба на държавна собственост, повишаване на данъците и др.) носеше краткосрочно решение и можеше да срине нашите финанси. При прилагането на някой от тези варианти щеше да ни принуди да печатаме пари без обезпечение и хиперинфлация. Това би довело до поредна криза", посочи още държавният глава.

Путин в същото време предложи някои мерки. "Повишението на пенсионната възраст трябва да става постепенно, каза той. Също така възрастните работници трябва да бъдат защитавани със силата на закона. Може да се въведат административни и финансови наказания за работодатели, които уволняват служители в предпенсионна възраст", заяви той.

Президентът заяви, че ще внесе своите предложения на кабинета и парламента, които ще преработят проектите.

 

 

 

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1823 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
илюминат-ренегат

2018.08.30 | 13:27

5
Вдигат пенсионната възраст за да няма пенсиониращи се!Ами по тази логика да не плащаме пенсионни осигуровки и няма да има какво да крадат!?!
Lyubo Angelov Член на ПП АТАКА - Бургас

2018.08.29 | 18:44

4
Ватенки...Хвалебствените новини започнаха по всички руски медии ..
Но не се смейте , Владимир Владимирович постъпи мъжки и честно си каза :
" Аз съм ви е@л , е@а и ще продължавам да ви е@а ..
Крум Усаински-Крупник

2018.08.29 | 14:40

3
Цървули!!!При средна продължителност на живота в Рускенефа от 63 години,няма да има нужда от пенсионна система!!!Редовите алкаши няма да се пенсионират и така ще има повече пари за "аналогови и безаналогови" ракети!!!Ура и Слава!!!
Lyubo Angelov Член на ПП АТАКА - Бургас

2018.08.29 | 12:44

1
Ватници .... Сега Путин ще излeзнe с oбръщeниe по тeлeвизиятa и ще каже :
" Нa мeн пeнсиитe ми сa прeз oнaя рaботa и не са ми интeрeсни , сeгa по - дoбрe дa ви рaзкaжa зa Bъншният дълг на САЩ и за 100 милиона индианци "
кухи червени лейки

2018.08.29 | 13:04

2
Браво ! Винаги точни коментари -- в десетката ! Чак сега българските бузлуджански пенсии ще спрат да вият на умряло , че вдигнаха в БГ годините за пенсиониране -- щом и другаря Путин вдига годините ,значи така трябва !

Добави коментар

Водещи новини