Лукашенко: В Беларус не може да има диктатура

  • 18 август 2018 16:12

  • 3087
  • 5
Лукашенко: В Беларус не може да има диктатура
© gettyimages (архив)

Беларуският президент Александър Лукашенко смени днес министър-председателя на страната, вицепремиерите и министрите от икономическия блок. Нов премиер става Сергей Румас, шефът на беларуската Банка за развитие, който идва на мястото на Андрей Кобяков. Това са най-мащабните промени в кабинета от 2014 г., насам, съобщи БТА, позовавайки се на Ройтерс и ТАСС.

На 14 август Лукашенко отправи критики срещу правителството, което работело неефективно и саботирало нарежданията му, напомнят агенциите. Беларус може да бъде независима страна, само "ако икономиката се развива, както трябва", иначе "никакви словоблудства няма да ни спасят", коментира държавният лидер, цитиран от официалната агенция БЕЛТА. С гласуването си за държавен глава избирателите подкрепят предизборната му програма, неговия курс, "и никому не е позволено да мами хората", подчерта Лукашенко. Той обаче добави, че смяната на ръководството на правителството не е свързана с предстоящите през 2020 г. президентски и парламентарни избори в Беларус и че тези избори ще бъдат проведени в строго съответствие с конституцията.

"Живеем в демократична страна, при това сме притиснати между два демократични блока откъм запад и откъм изток. Южно от нас демокрацията изобщо е няма накъде повече. И да налагаш някаква диктатура в Беларус е просто нереално", заяви той.
Вчера Лукашенко посочи, че следи медийните публикации за неговите действия и решения, включително онези, в които го наричат беларуски диктатор. Той увери, че в най-скоро време ще реагира на тях, напомня ТАСС.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3087 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2018.08.18 | 20:35

5
Жалко че Лукашенко не е президент на РУСИЯ ! Путин бърка във вътрешната си политика за разлика от външната ! Медведев е най - слабия премиер в руската история и руснаците го мразят !

2018.08.18 | 20:30

4
Така се прави , така се държи властта ! Това трябва да направи и ПУТИН в РФ , и то незабавно ! Петата колона в РУСИЯ е враг , който трябва да бъде унищожен !

2018.08.18 | 20:28

3
Браво на Лукашенко ! Умен е и не простанга като байуй Тиквочев Герберастки !
гнусна муцуна

2018.08.18 | 16:19

1
Ами ти какъв си бе , каПутинска марионетка и несменяем болшевишки боклук без примеси ?
ЛАПАЙ ГО

2018.08.18 | 16:21

2
ГНУСЕН СОРОСОИДЕН ТРОЛ.

Добави коментар

Водещи новини