Руският посланик в САЩ: Москва е отворена за посещение на Путин във Вашингтон

  • 20 юли 2018 13:45

  • 2304
  • 3
Руският посланик в САЩ: Москва е отворена за посещение на Путин във Вашингтон
© Getty Images/Guliver

Посланикът на Русия в САЩ Анатолий Антонов каза днес, че Москва е готова да обсъди евентуално посещение на руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 във Вашингтон след покана от американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, предаде Асошиейтед прес.

Антонов заяви, че Русия "винаги е отворена за подобни предложения". "Ние сме готови за обсъждания по този въпрос", каза той.

Посланикът обаче отбеляза, че от Кремъл зависи да отговори официално. Засега руското правителство не е коментирало вчерашното предложение на Тръмп.

Според дипломата е важно да се "работи по резултатите" от срещата между двамата лидери в Хелзинки тази седмица, преди да се пристъпи твърде бързо към друга среща.

По думите му Путин и Тръмп би трябвало да продължат преките контакти помежду си.

Антонов определи срещата в Хелзинки като "ключово събитие" в международната политика и отхвърли като смехотворни предположенията, че двамата лидери са сключили някакви "тайни сделки".

В САЩ има безпокойство по въпроса какво са обсъждали Путин и Тръмп в понеделник. Засега са известни малко подробности, но посланикът каза, че разговорите са включвали начини за сътрудничество по контрола върху въоръженията и ядрените дейности на Иран. По думите му руските дипломати ще работят с американските си колеги за "изпълнение на постигнатите споразумения".

Той също така отново отрече Русия да се е намесвала в президентските избори в САЩ през 2016 г.

Антонов каза на конференция в Москва, че Путин и Тръмп са обсъдили евентуален референдум в Източна Украйна.

Според посланика "този въпрос е бил обсъден" и Путин е направил "конкретни предложения" на Тръмп за намиране на решения на украинския конфликт.

Антонов заяви, че американски конгресмени може отново да посетят Русия, посочва ТАСС, цитирана от БТА.

Той определи като "фарс" задържането на рускинята Мария Бутина в САЩ и каза, че Русия ще се опита да издейства нейното освобождаване.

Председателят на външнополитическата комисия на горната камара на руския парламент Константин Косачов заяви, че още в първата половина на август може да има ново посещение на американски конгресмени в Русия.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2304 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ДОН БЕЗ ПАРДОН

2018.07.20 | 17:29

1
Селския бек Крум-Любо от Крупник е джендър педофил - отворен '' отзад '' като невръсно детенце от дядо си бивш ятак комунист . Тук се подвизава като :
Lyubo Angelov Член на ПП АТАКА - Бургас

2018.07.21 | 10:23

3
отчаян педеРуски трол, толкова ли ти е капацитета, че започна да откачаш вече?!
Lyubo Angelov Член на ПП АТАКА - Бургас

2018.07.21 | 10:23

2
Ватници гадни , законодателството на САЩ започна разследване за това дали руската педерация се е мессиал в изборите на САЩ, дсоста интересни факти излезнаха вече за руските шпионки в САЩ Ватници, ето това е разликата между САЩ и руската педерация, в САЩ има закони и законодателство, което работи независимо, а в руската педерация законите се пишат от диктатора в полза само на диктатора

Добави коментар

Водещи новини