Руски чиновници станаха джедаи, борят тъмните сили

  • 28 юни 2018 08:38

  • 1898
  • 2
Руски чиновници станаха джедаи, борят тъмните сили
© Pixabay

Далече-далече в Сибир – в Новокузнецк решиха по необичаен начин да отбележат 400-годишния юбилей на града. Местните чиновници заснеха клип на тема „Междузвездни войни“, в който те влизат в ролята на джедаи, борещи се с тъмните сили. Във видеото са използвани кадри от сагата на Стивън Спилбърг, както и част от легендарния саундтрак, пише "Монитор".

Руското ведомствено-протоколно творчество отдавна се превърна в обособен жанр, който живее свой живот. Срещат се шедьоври, които не оставят равнодушни дори най-отявлените скептици, традиционно критикуващи опитите на властта „да слязат при народа“. Един от тях са кавър версиите на популярни западни хитове, изпети от хора на руското МВР. Сега и чиновниците от Новокузнецк внесоха своя принос в развитието на жанра. Клипът е качен в Instagram лично от ръководителя на Централния градски район Николай Маслов. Във видеото сътрудниците на местната администрация си правят селфи с Чубака, пилотират „1000-летния сокол“ на Хан Соло и спасяват магистър Йода. „Капитанът с твърда ръка води кораба към курс 400“, гласи текстът към клипа. В него се казва още, че „междугалактическият отбор успешно побеждава несгодите, катаклизмите и екологическата криза“. „Да не кривнем от правия път ни помагат още силата, мъжеството и смелостта“, посочва Маслов в поста си в социалната мрежа, цитиран от в. „Московски Комсомолец“.

И докато видеото на сибирските чиновници предизвиква само усмивки, то преди време подобна инициатива създаде много проблеми на служителите на митницата във Владивосток. Те заснеха скандален клип, в  който се пееше:

„Каламбия пикчърс“ не си и представя в митниците какъв купон става…“.

В една от сцените е представен епизод от „ежедневието“ на митничарите – в кабинета се лее шампанско, върху бюрото танцува девойка, а единият от героите се влачи по корем на пода. Преди финалния припев звучи фразата: „митниците са моето голямо семейство“. Смелото видео обаче събуди интереса не само на ползвателите на YouTube, но и на началниците на митницата, които образуваха проверка по случая, припомнят агенциите.

Последвайте канала на

Novini.bg
1898 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Соло

2018.06.28 | 08:58

1
Джордж Лукас ми е Стивън Спилбърг :D Леле!!!
:)

2018.06.28 | 09:28

2
След месец очаквайте "Спасяването на редник Альоша" по мотивите на Джордж Лукас. :)

Добави коментар

Водещи новини