Путин и Порошенко обсъдиха по телефона уреждането на конфликта в Югоизточна Украйна

  • 21 юни 2018 19:36

  • 1748
  • 1
Путин и Порошенко обсъдиха по телефона уреждането на конфликта в Югоизточна Украйна
© Getty Images

Президентите на Русия и Украйна Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 и Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември обсъдиха в телефонен разговор въпроси, свързани с уреждането на кризата в Югоизточна Украйна с оглед на състоялите се в средата на юни срещи на министрите на външните работи и консултациите на помощниците на лидерите на държавите от нормандския формат, съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС и Ройтерс.

От руска страна е било подчертано, че няма алтернатива на комплекса от мерки, предвиден в Минските споразумения от 2015 г. като основа за политическото уреждане на вътрешноукраинския конфликт. Била е отбелязана също така важността да се повиши ефективността на преговорните усилия в рамките на минската Контактна група и на "нормандската четворка".

ТАСС добавя, че разговорът се е състоял по инициатива на украинската страна.

По-късно Путин е обсъдил с постоянните членове на руския Съвет за сигурност уреждането на конфликта в Югоизточна Украйна. Президентът е информирал участниците в съвещанието за телефонния си разговор с Порошенко. "В този контекст се състоя обмен на мнения за текущото състояние на руско-украинските отношения и процеса на уреждането на конфликта в Югоизточна Украйна", каза прессекретарят на руския държавен глава Дмитрий Песков.

На заседанието на съвета са били обсъдени и текущи въпроси на социално-икономическото развитие на Русия, добави той.

Последвайте канала на

БТА
1748 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.06.21 | 21:47

1
с тероРусия не може да се преговаря.

Добави коментар

Водещи новини