Проруски сепаратисти в Украйна: Киев подготвя провокация срещу ЕС

  • 11 юни 2018 14:01

  • 4231
  • 3
Проруски сепаратисти в Украйна: Киев подготвя провокация срещу ЕС
© Getty (архив)

В Киев подготвят провокация срещу Европейския съюз, заяви ръководството на така наречената Донецка народна република (ДНР), предаде РИА Новости.

Според представител на отцепниците в Източна Украйна въоръжените сили на страната смятат да свалят хеликоптер, на чийто борд ще пътуват представители на блока.

Очаква се делегацията на Брюксел да посети Източна Украйна между 13 и 15 юни. Служители на ЕС бяха поканени от президента на бившата съветска република Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември. Делегацията ще инспектира района на бойните действия между украинската армия и сепаратистите.

След непризнатия от световната общност референдум и анексирането на украинския черноморски полуостров Крим от страна на Москва през март 2014 г., отцепници поискаха да присъединят части от Украйна към Русия. Представители на отцепниците, Киев, Русия, Франция и Германия се договориха през 2014 и 2015 г. в Минск за прекратяване на бойните действия. Въпреки това в района избухват периодични сблъсъци.

Киев и ръководството на сепаратистите си разменят взаимни обвинения в нарушаване на договорките от беларуската столица.

 

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4231 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Lyubo Angelov Член на ПП АТАКА - Бургас

2018.06.11 | 14:48

2
Ватници...Добра нoвинa от фрoнтa. Инфaрмaциятa е от руските opkи. Пoрaди рeд причини вoйckaтa на рaшитe в okyпирaнитe тeритopии намалява и в един от сekтoритe решили да oптимизиpaт нaличният съcтав. Нaлoжилo се да oпpaзнят yчaстъk от oтбрaнитeлнaтa линия. Украинците мoмeнтaлнo го пpeвзeли, но рyскoтo кoмaндвaнe е зaбрaвилo да съoбщи на paзyзнaвaтeлнитe си грyпи този факт. Грyпa opки са се нaтъkнaли на нoвoпрeвзeтaтa ykрaинскa пoзиция, мислeйки я за cвоя. В мoргaтa- 7 брoя pycня. Пpивeт, Пyтя!

2018.06.12 | 13:52

3
КУРВАТНИК
asd

2018.06.11 | 14:45

1
ей сега като почне световното ще почне и войната.

Добави коментар

Водещи новини