Путин е готов да посрещне в Москва членовете на групата на най-развитите индустриални страни

  • 10 юни 2018 13:59

  • 2614
  • 6
Путин е готов да посрещне в Москва членовете на групата на най-развитите индустриални страни
© Getty Images/Guliver

Русия не е решавала да напусне Г-7 и би се радвала да посрещне нейните членове в Москва. Това заяви руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 в отговор на въпрос за изказването на американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, че Русия е трябвало да бъде поканена на среща на седемте в Канада, предаде Ройтерс.

"Не сме (избирали) да напуснем, нашите колеги в един момент отказаха да идват в Русия, ръководени от известни съображения. Заповядайте, ще се радваме да видим всички у нас, в Москва", каза Путин пред репортери на срещата на върха на Шанхайската организация за сътрудничество.

В петък Тръмп заяви, че Русия е трябвало да участва в срещата на върха на Г-7 в Канада в края на тази седмица - идея, която дори Москва сякаш отхвърли с изявлението си, че се е фокусирала върху други формати, отбелязва Ройтерс. Русия беше извадена от Г-8 заради анексирането на Крим преди четири години.

Путин обаче добави, че общата покупателна способност на оглавяваната от Русия и Китай ШОС надхвърля тази на Г-7. В Г-7 сега влизат САЩ, Канада, Япония, Великобритания, Италия, Франция и Германия.

Руският президент заяви, че според него е важно да има среща между него и Тръмп, както и че тя може да се състои, когато САЩ бъдат готови.

Путин нарече просто празни приказки обвиненията на Г-7 срещу Русия, предаде Асошиейтед прес. Той каза, че комюникето на Г-7, в което Русия е обвинена в дестабилизиращи действия, почива на "неубедителни" аргументи, точно както е било с твърденията за руско участие в отравянето на бившия разузнавач Сергей Скрипал и дъщеря му.

"За пореден път не беше казано нищо конкретно", заяви Путин. По думите му е време да се спре с "приказването" и да се премине към решаване на истинските проблеми.

Великобритания обвини Русия за отравянето през март на Скрипал и дъщеря му в Солсбъри с нервнопаралитично вещество. Москва категорично отрече обвиненията. В продължение на седмици двамата Скрипал бяха в критично състояние, след което се възстановиха.

Последвайте канала на

БТА
2614 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2018.06.11 | 11:11

6
диктатор...
Lyubo Angelov Член на ПП АТАКА - Бургас

2018.06.10 | 15:20

2
Ватници, жижето може да е готово, но друг е въпросът дали някой ще отиде
СИМО

2018.06.10 | 17:28

5
много скоро ще тичаш разплакана с добре смазан диференциял по стадиона в Крупник !
Наталья

2018.06.10 | 17:01

4
Здравейте)
Аз съм много привлекателно и секси момиче.
Харесва ми да пътувам
Търся човек, който да ме покани.
Покажете страната или града.
Моите интимни снимки на сайта http://lovechat.usa.cc
баба Спаса - Крупник

2018.06.10 | 14:50

1
И наш Крум Усаински е готов да приеме '' отзад '' всички турски тираджии преминаващи през България .

2018.06.10 | 15:21

3
не съди за хората по сeбecи другарю педеРуски гъзомийнико!

Добави коментар

Водещи новини