Путин дава руски паспорт на украинка ранена в Сирия

  • 07 юни 2018 19:51

  • 5528
  • 4
Путин дава руски паспорт на украинка ранена в Сирия
© Gettyimages (архив)

Руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 обеща да даде руско гражданство на украинка, която в момента е в болница в Санкт Петербург, след като била тежко ранена от самоделно взривно устройство в Сирия, където е пребивавала, предаде Франс прес.

Путин разговаря по видеоконферентна връзка с Ирина Баракат по време на годишната си телевизионна "Пряка линия", в която отговаря на въпроси на граждани в ефир. 
Баракат, която е около 50-годишна, била ранена през август 2016 г. в северния сирийски град Алепо, където живеела със сирийския си съпруг и трите им деца.

Баракат, която е от руски произход, отначало била евакуирана във военна болница. Тъй като обаче няма руски паспорт, тя не може да доведе мъжа си и трите си деца в Русия. Баракат заяви, че не се е виждала с тях от евакуацията си в Санкт Петербург преди две години. Тя е живеела в Сирия от 13 години, когато била ранена от самоделната бомба.

Баракат обясни, че понеже няма руско гражданство, не може да получи в Русия протеза, която да замени крака, който е загубила при експлозията в Сирия. "Искам да ходя", заяви тя от болничното легло, облечена в пижама с надпис "Руска армия".

Путин увери Баракат, че хора като нея заслужават помощ и тя ще я получи.

"Ще поискам от министерството на отбраната да намери близките ви там и да ги доведе в Русия", продължи руският президент, а през това време министърът на отбраната Сергей Шойгу следеше разговора от друг екран.

"Едно от правомощията на президента е да дава гражданство и вие ще го получите", каза Путин на Баракат.

В продължилия четиричасов телевизионен маратон с отговори на въпроси на граждани руският президент неколкократно подчерта необходимостта да се дава по-лесно руско гражданство на хората с кръвни връзки с руския свят, включително като начин за борба с демографския спад в Русия от 90-те години на миналия век.

Последвайте канала на

БТА
5528 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Крум Усаински-Крупник

2018.06.07 | 23:33

2
Цървули!!!Признателният Български Народ иска от "Бащицата" да даде Сибирско Гражданство на шепата русосифилистични лумпени и безмозъчни болшевишки олигофрени!!!Уверяваме го,че тези безполезни отпадъци са един фйтон хора и по никакъв начин няма да натоварят съдраният бюджет на Рускенефа!!!В случай че не му трябват,нямаме нищо против да ги подари на Прасчо от Пхенян!!!На добър Път,другарки и другари!!!Късмет!!!
Педрас

2018.06.09 | 08:14

4
Би могъл да направиш нещо смислено в жалкия си подлизурски живот...например да се самозапалиш в знак на протест пред руското посолство...
Барс

2018.06.08 | 10:12

3
Я си е....... майката Американска подлога.
Natali

2018.06.07 | 20:17

1
Здравейте)
Аз съм много привлекателно и секси момиче.
Харесва ми да пътувам
Търся човек, който да ме покани.
Покажете страната или града.
И ти просто отиваш заедно.
Моята интимна снимка в интернет >>>> lovechat.usa.cc

Добави коментар

Водещи новини