Русия и ОАЕ се обявиха за широка антитерористична коалиция

  • 01 юни 2018 20:32

  • 2327
  • 0
Русия и ОАЕ се обявиха за широка антитерористична коалиция
© Getty Images/Guliver (архив)

Русия и Обединените арабски емирства призовават за създаване на широка международна коалиция за борба с тероризма, основана на уважение на суверенитета на държавите. Това се казва в декларация за стратегическо партньорство между двете държави, подписана след преговори на президента на Русия Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 и принца престолонаследник в Абу Даби шейх Мохамед бин Заид Ал Нахаян, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Страните са убедени, че безпрецедентното разпространение на международния тероризъм и екстремизъм, структури и организации, заплашващи сигурността и суверенитета на държавите, изискват от цялата световна общност предприемане на решителни колективни мерки без двойни стандарти и избирателност, в съответствие с международното право и устава на ООН. Страните призовават за създаване на широка международна коалиция за борба с тероризма и екстремизма, основана на уважение на суверенитета на държавите, пряко пострадали от терористични нападения", се казва в документа.

Страните се договориха да развиват политическо сътрудничество по ключови двустранни, регионални и международни въпроси, включително в рамките на стратегическия диалог Русия-Съвет за сътрудничество на арабските държави от Персийския залив, Руско-арабския форум за сътрудничество и други многостранни формати.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2327 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини