Сергей Лавров: Не се намесваме във вътрешните работи на страните от ЕС

  • 03 май 2018 10:34

  • 1761
  • 4
Сергей Лавров: Не се намесваме във вътрешните работи на страните от ЕС
© gettyimages (архив)

Ние не се намесваме във вътрешните работи на страните-членки на Европейския съюз, каза руският външен министър Сергей Лавров предаде РИА Новости.

Първият дипломат даде интервю пред италианското списание "Панорама". В отговор на въпрос дали на последните парламентарни избори в апенинската държава е имало вълна от популизъм той каза: Ние не се намесваме във вътрешните работи на нито една страна и ние нямаме предпочитания коя политическа партия, коалиция или кой човек ще спечели един или друг вот. Това важи за всички държави по света, независимо дали в Европейския съюз, или не.

"Ние имаме интерес европейските страни да решават бързо проблемите си", каза още Лавров. Той също изрази готовността на страната си да сътрудничи с всички държави по света за решаването на глобалните проблеми и предизвикателства.

Изборите за италиански парламент се проведоха на 5 март. Резултатите от вота отстраниха управлявалата няколко години лява Демократическа партия на бившия премиер Матео РенциМатео Ренци Матео Ренци италиански политик. Ренци е роден на 11 януари 1975 г. във Флоренция. Задръшва. Гласоподавателите отдадоха предпочитанията си на популисткото движение "Пет звезди", което получи около 30% от гласовете. Коалицията от десноцентристките сили "Напред, Италия"! на Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29, "Лига" и "Италиански братя", създадена след вота, има 37% от местата в парламента и не може да състави правителство, припомня РИА Новости.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1761 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Империя на Сатаната

2018.05.03 | 17:23

4
А ако знаете колко много ни се ще , но ще ни бият през пръстите .
Крум Усаински-Крупник

2018.05.03 | 17:23

3
Цървули!!!Изобщо не се намесват,само дават инструкции на Чичковите Решетникови Червенотиквеничковчета!!!Този жалък Кремълски Урод ще пукне от дива злоба заради пълният провал на Балканите!!!Черна Гора,Македония,Сърбия-всичките искат ЕС и НАТО!!!Никой не ще Рускенефа!!!
естествено

2018.05.03 | 15:37

2
за тая работа си имате платени подлоги на всякъде.

2018.05.03 | 15:36

1
На теб колко плащат бе ибрик ?

Добави коментар

Водещи новини