Украинската Рада ще обсъди два важни законопроекта

  • 06 февруари 2018 07:24

  • 1043
  • 1
Украинската Рада ще обсъди два важни законопроекта
©

Два важни законопроекта се очаква да бъдат разгледани днес във Върховната Рада /парламента на Украйна/, предаде БТА, позовавайки се на ТАСС.

Днес депутатите ще обсъдят законопроект за отменяне на закона за реинтеграция на Донбас. Проектът е внесен от депутатите от парламентарната група на движение "Опозиционен блок". На 18 януари Върховната рада прие закон за реинтеграцията на Донбас. В него онези територии от Източна Украйна, върху които властите нямат контрол, бяха наречени "временно окупирани", а действията на Русия бяха определени като "агресия против Украйна". На президента на Украйна бе предоставено правото за използване на въоръжените сили вътре в страната, в това число и за освобождаване на територии в Източна Украйна, без съгласието на парламента.

Украинският парламент ще разглежда и постановление в отговор на закона, приет от полския Сенат на 1 февруари и предвиждащ наказание до три години затвор за отричане на престъпления на украинските националисти в Полша. В тази категория престъпления са деянията на украински националисти в периода 1925-1950 г., свързани с използването на насилие, терор и на други форми на нарушение на човешките права срещу отделни лица и групи хора, както и участието на украински националисти в избиването на евреи и в геноцид, извършен против полски жители на областта Волиния.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1043 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.02.08 | 20:38

1
Поляците и украинците не бяха ли братя?

Добави коментар

Водещи новини