Кандидатът на Кремъл за руски президент няма да е Владимир Путин?

  • 24 ноември 2017 11:12

  • 3902
  • 2
Кандидатът на Кремъл за руски президент няма да е Владимир Путин?
© gettyimages (архив)

В Кремъл обмислят да не издигат Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 за президент на изборите през март, пише руският в. Ведомости.

В администрацията на държавния глава смятат, че претендентът на властта за най-високия пост в страната трябва да бъде икономист и либерал. На страната са нужни икономически реформи (опростяване на правилата за бизнеса, промени в данъчното облагане, развитие на високите технологии и т.н.). "Сегашният ни президент е юрист и на него му е трудно да работи за развитието на стопанството", каза източник от Кремъл за изданието.

Според Ведомости най-спряганото име за кандидат-президент е това на Алексей Кудрин. 57-годишният икономист бе финансов министър през 2000-2001 г. и е учил по едно и също време с Путин в Ленинградския (сега Санкт Петебургски) държавен университет.

Президентският вот трябва да се проведе през март, но все още няма точна дата. На този етап заявки за участие са дали лидерът на Либералдемократическата партия на Русия - националистът Владимир Жириновски, един от основателите на центристката партия Яблоко Григорий Явлински, председателят на Националния родителски комитет Ирина Волинец, радиоводещата Екатерина Гордон, журналистката Ксения Собчак, опозиционерът Алексей Навални, журналистката Анфиса Чехова, бившата порноактриса Елена Беркова и водещата на еротична прогноза за времето по регионална телевизия Лариса Сладкова.

Путин през последните месеци на въпрос дали ще се кандидатира отговаря с думите: Все още е рано.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3902 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
така е

2017.12.04 | 20:58

2
ПУ-ТКИН ви навря в задника на сибирската мечка,ще се осъзнаете но ще е късно ребята!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Крум Усаински-Крупник

2017.11.29 | 23:44

1
Цървули!!!Аз ще съм!!!От Кремълският Змиярник,най-учтиво и сервилно ме помолиха и ми се подмазаха,да издигнат кандидатурата ми,за Президент на Фалиралата Сибирско-Азиатска Кочина!!!Те са проучили опита ми с прасетата и смятат,че съм най-подходящият кандидат за поста!!!Ура и Сл

Добави коментар

Водещи новини