Десетки хиляди евакуирани в Москва заради бомбени заплахи

  • 05 ноември 2017 18:57

  • 2766
  • 1
Десетки хиляди евакуирани в Москва заради бомбени заплахи
© Getty Images/Guliver (архив)

Около 3500 души бяха евакуирани днес от сградата на московския Болшой театър заради бомбена заплаха, предаде ТАСС, като се позова на източник от специалните служби.

В 19 ч. (18 ч. българско време) в Бетховеновата зала на театъра е трябвало за започне концерт под наслов "Сърп и чук", посветен на стогодишнината от болшевишката революция в Русия. Генералният директор на театъра Владимир Урин потвърди, че има евакуация, но отказа да съобщи подробности.

Бомбени заплахи бяха отправени също срещу хотел "Метропол" и универсалния магазин ГУМ. От двата обекта в Москва бяха евакуирани общо 5000 човека, съобщи РИА Новости, цитирана от Ройтерс.

В руската столица бяха подадени сигнали за поставени взривни устройства на общо около 30 места, сред които търговски обекти, кинотеатри, ресторанти и кафенета, предаде още ТАСС. Евакуирани бяха приблизително 30 000 човека.

Кинолози с обучени кучета проверяват помещенията в заплашените обекти.

В Санкт Петербург три търговски центъра бяха евакуирани заради безстопанствени предмети. В Новосибирск постъпиха сигнали за подозрителни предмети в 10 търговски центъра, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2766 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
редник

2017.11.06 | 18:11

1
 „Можем да имаме демокрация, а можем да имаме и огромни богатства, концентрирани в ръцете на малцина, но не можем да имаме и двете“. – Луис Брандис, бивш съдия от Върховния съд

Добави коментар

Водещи новини