Мъжът на Юлия Тимошенко получи политическо убежище в Чехия (обновена)

  • 06 януари 2012 10:47

  • 3168
  • 1
Мъжът на Юлия Тимошенко получи политическо убежище в Чехия (обновена)
©

Мъжът на бившия премиер на Украйна Юлия ТимошенкоЮлия Тимошенко Юлия Володимировна Тимошенко (родена на 27 ноември 1960 г. ) е украински политик и, Александър Тимошенко, е получил политическо убежище в Чехия, предаде РИА Новости.

Александър Тимошенко е подал молба през миналата година. Днес министърът на външните работи Карел Шварценберг в Прага заяви, че вероятно ръководеното от него ведомство е удовлетворило искането на съпруга на бившия премиер на Украйна. По-късно днес адвокат на бившия премиер на Украйна отрече информацията, че дъщерята на Тимошенко Евгения ще поиска да емигрира. "Но ако властта се побърка, могат да бъдат предприети съответните действия", каза юристът, цитиран от Интерфакс.

На 11 октомври Печорският районен съд в Киев даде седем години затвор на Юлия ТимошенкоЮлия Тимошенко Юлия Володимировна Тимошенко (родена на 27 ноември 1960 г. ) е украински политик и. Тя бе призната за виновна за превишаване на служебните си правомощия при подписването на газовите договори с Русия през 2009 година.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3168 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Изненадващо че не е в Лондон

2013.09.06 | 18:26

1
Как на мен не ми дадат политическо убежище поне в Нова Зеландия ? Или първо жена ми трябва да я вкарат в затвора? Боко , молим те се звънни Цеко да свърши и той неква работа , за благото на на народа !

Добави коментар

Водещи новини