Русия: В САЩ бият негрите

  • 30 декември 2011 07:14

  • 1317
  • 2
Русия: В САЩ бият негрите
©

В САЩ бият негрите, става ясно от огласен първи по рода си доклад на руското външно министерство. Той е озаглавен “Човешките права по света”.

Половината документ е посветен на САЩ, които са атакувани най-силно. Според руското външно министерство Съединените щати са лицемери да критикуват други страни на тема права на човека, съобщава АП.

Положението в САЩ е далече от провъзгласените от Вашингтон идеали, се казва в самото начало на доклада. Изострят се застарели системни проблеми на американското общество като расовата дискриминация, ксенофобията, претъпканите затвори, неоснователно прилагане на смъртната присъда, несъвършената избирателна система, корупцията и т.н.

Москва атакува Вашингтон за затвора в Гуантанамо, тайните затвори на ЦРУ в Европа и войната в Ирак. Америка нарушава правата на своите граждани, като ги следи постоянно и навсякъде, а също така подлагана гонения сайта “Уикилийкс”. В доклада са включени и масовите разстрели на невинни хора, извършвани от цлица с нездрава психика”, пише "24 часа".

В САЩ свободата на словото е сериозно застрашена и страната е на 20-то от общо 178 места в света, се казва още в документа.

Не са пощадени нито НАТО, нито страни членки на алианса. Според руския доклад главната цел на операцията на пакта в Либия било убийството на Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия. Сериозни нападки са отправе и срещу Грузия.

Ситуацията с човешките права в България остава незадоволителна, се казва в частта за страната ни, на която са посветени само няколко абзаца. Информацията се основава на мнението на “редица международни и местни правозащитни организации”. Конкретно са посочени извадки от доклада на Съвета на ООН за правата на човека от 4 ноември 2010 г., както и оценки на Българския Хелзинкски комитет.

Явно желаното от Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега презареждане на руско-американските отношения е свършило преди края на мандата му, отбелязват анализатори. Според тях САЩ пак стават за Русия враг преди завръщането в Кремъл на Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1317 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
сс

2012.01.05 | 20:21

2
ние в България мноооого обичаме ромите, ама много ги обичаме ,,,и евреите и черните,,,,,
123

2012.01.05 | 20:21

1
В Русия стана по лошо и от Китай

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини