Алексей Кудрин поиска предсрочни парламентарни избори

  • 24 декември 2011 15:18

  • 674
  • 1
Алексей Кудрин поиска предсрочни парламентарни избори
©

Бившият министър на финансите на Русия Алексей Кудрин призова участниците в митинга в Москва да настояват за предсрочни парламентарни избори, предаде РИА Новости.

„Днес трябва да бъде приет закон за партиите, да се извърши регистрация, предизборна кампания, и едва след това ние ще можем да проведем избори, затова предлагам в резолюцията да бъде вписано предложение за предсрочни избори. Само тогава ние ще можем да получим нужната власт”, каза Кудрин по време на митинга.
Кудрин призова и за подвеждането под наказателна отговорност на виновните за нарушенията по време на парламентарните избори. Според него председателят на ЦИК Владимир Чуров трябва да подаде оставка. „На това място трябва да бъде човек, който му се има доверие”, каза бившият финансов министър, цитиран от Интерфакс.
Кудрин предупреди, че Русия рискува нова революция, ако няма диалог между протестиращите и Кремъл. Изказването на Кудрин беше бурно освирквано, съобщава АФП.„Трябва да има основа за диалог. Иначе ще има революция и ще изгубим шанса, стоящ пред нас днес, за мирен преход” в Русия, каза той.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
674 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2011.12.27 | 18:14

1
тоя продажник, дето изнесе половината Русия у щатите, като го махнаха веднага взе да хапе ръката дето го хранеше в Русия, ква революция кви пет лева... тоя са го подковали яко зад океана ама Путин не е будала, той колко такива революции е виждал на младини :) ...скоро ще му видят сметката на Кудрин .. я с компромат я с направо "зад врата" ще го лепнат :) не знае с кой се е захванал !

Добави коментар

Водещи новини