Няма данни да има оцелели при катастрофата на руския Ту-154

  • 25 декември 2016 15:48

  • 32895
  • 0
Няма данни да има оцелели при катастрофата на руския Ту-154
©

26-и декември ще бъде ден на национален траур в Русия в памет на загиналите при катастрофата на руския самолет Ту-154 в Черно море.

Това обяви руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 и обеща сериозно разследване на причините за инцидента, информира БНР. 92-ма души се намираха на борда на самолета, който се разби минути след излитането си от летището в Сочи. Сред пасажерите е имало военнослужещи, представители на медиите и музиканти от известния хоров ансамбъл "Александров". Всички те са пътували към руската военна база "Хмеймим" в Сирия, за да поздравят за Новата година руските военни, намиращи се там. Според руското министерство на отбраната няма данни да има оцелели при инцидента.

Руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 изрази съболезнования на близките на загиналите и обеща разследване на причините за трагедията. Семейството на всеки загинал военнослужещ от полета на ТУ-154, ще получи застрахователна компенсация около  92 000 евро.а правителството е поръчано да създаде комисия, която ще бъде оглавена от министъра на транспорта. Ще бъде проведено щателно разследване на причините за катастрофата и ще направим всичко, за окажем подкрепа на семействата на загиналите. Утре в Русия ще бъде ден на национален траур", каза Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975.

Открити са телата на 10 загинали при катастрофата на руски военен самолет в Черно море, съобщи руското министерство на отбраната. На борда на машината се намираха 84 пътници и 8 души екипаж. В района на катастрофата продължават издирвателните дейности, като в тях участват 27 кораба и плавателни съда, 37 водолази, четири хеликоптера, безпилотни самолети и апарати за дълбоководно търсене. Сформиран е район на търсене в рамките на 10,5 квадратни километра.

Образувано е наказателно производство във връзка с катастрофата. Основната версия за нея е техническа неизправност на самолета Ту-154, съобщи агенция "Интерфакс", като се позова на източник от службите на извънредните ситуации. Според източника грешка на пилота е малко вероятна, защото той е имал много опит. На практика се изключва и версията за терористичен акт, посочи "Комсомолская правда", защото всички на борда са се познавали, а и пътниците на подобни полети биват сериозно проверявани.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
32895 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини