Прохоров обеща да помилва Ходорковски

  • 15 декември 2011 21:17

  • 1298
  • 0
Прохоров обеща да помилва Ходорковски
©

Руският милиардер Михаил Прохоров, който обяви, че се кандидатира за президентските избори през март догодина, днес обеща, че ако стане президент, ще помилва намиращия се в затвора бивш олигарх Михаил Ходорковски, предаде Франс прес.

"Първото решение, което ще взема, ако бъда избран за президент, ще е хуманно. Ще помилвам Ходорковски", заяви на пресконференция в Москва Прохоров, предизвикал в началото на седмицата изненада обявявайки, че ще се кандидатира за изборите, които премиерът Владимир Путин е почти убеден, че ще спечели, отбелязва Франс прес.

По повод на обещанието на Прохоров Путин каза, че и той, ако бъде избран за държавен глава, е готов да разгледа въпроса за помилването на Ходорковски, ако той подаде такава молба, тоест се признае за виновен. Прохоров смята за свой основен съперник кандидата на партия "Единна Русия" - премиера Путин, посочва ИТАР-ТАСС. Моят конкурент е Владимир Путин, тъй като когато се състезаваш с по-силен съперник, самият ти постепенно израстваш, каза той на събрание на инициативната група, която го издигна за
кандидат-президент.

Прохоров каза, че възнамерява сериозно да се бори за президентския пост и заради победата е готов даже да се ожени, допълва ИТАР-ТАСС. Тази вечер Прохоров внесе в ЦИК документите, с които се кандидатира за президент.

Последвайте канала на

Novini.bg
1298 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини