"Независимая газета": Руските имигранти в САЩ ще гласуват за Доналд Тръмп

  • 27 септември 2016 09:00

  • 1942
  • 4
"Независимая газета": Руските имигранти в САЩ ще гласуват за Доналд Тръмп
© Getty Images/Guliver

Руските имигранти в САЩ, предимно от бившия Съветски съюз, ще гласуват на предстоящите президентски избори за републиканския кандидат Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, пише "Независимая газета".

Кореспондент на вестника посетил предизборен митинг на кандидата милиардер в град Честър, Пенсилвания, за да разбере с какво "одиозният бизнесмен и политик" привлича бившите съветски граждани. Щатът още се колебае в избора на кандидат, когото да подкрепи, затова вотът в Пенсилвания силно ще се отрази на общия резултат от президентската надпревара, обяснява изданието.

Не всички привърженици на Тръмп одобряват комплиментите му по адрес на Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 и изявлението на кандидата, че ако оглави САЩ, може да признае Крим за руска територия, отбелязва всекидневникът. Симпатизантка на Тръмп нарекла пред репортера Путин "агресивен политик"; друга обаче заявила, че той е "силен световен лидер".

Рускоезичното население на Америка с право на глас симпатизира на Тръмп. Представители на най-големите руски общности в САЩ, включително в Балтимор, Портланд и Ню Йорк, заявиха, че ще гласуват за милиардера, съобщава вестникът. "При все че самите руснаци са имигранти, на тях им харесва предложението на този кандидат да ограничи достъпа на нелегални в страната и да въведе по-строго законодателство", се казва в репортажа.

В анкета сред жителите на Брайтън бийч - най-голямата руска общност в Ню Йорк, едва един от десет запитани бивши жители на Русия е заявил, че подкрепя кандидатката на демократите Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26, защото тя е "компетентен политик".

Юристката Оксана Карни от руската общност в Ню Йорк обяснява защо републиканецът е популярен сред местните й сънародници: "Тръмп говори, каквото мисли - без никаква политкоректност, втръснала вече на всички ни. Нарича нещата с истинските им имена, без да му пука какво ще си помислят за него".

Рускинята изтъква, че Тръмп е построил в цяла Америка верига от хотели и жилища, включително за малоимотни, а другите кандидати не успели да открият нищо, ровейки в "мръсното му бельо". "Той иска да върне на Щатите някогашното им значение и величие, а не да пътува из цял свят и да се извинява като Барак Обама", казва тя. Изразява одобрение за изявленията на кандидата "срещу влизането на мюсюлмани на територията на САЩ".

Позицията на Тръмп спрямо Русия не е определяща в избора на руснаците гласоподаватели в САЩ, подчертава Карни. Мнозина руснаци, живеещи в САЩ - но далеч не всички, са против присъединяването на Крим от Русия и се обявяват против Путин, добавя тя.

Повечето руски емигранти от бившия Съветски съюз ще гласуват за Тръмп, дори да не са негови фенове, прогнозира нюйоркският рускоезичен журналист Виктор Топалер. Въпреки "пълните му дивотии за Русия и Путин" Тръмп е спечелил според него на своя страна "множество хора, уморени от постоянните лъжи, като е показал, че може да се говори истината", пише БТА.

"Всички знаят например, че през границата с Мексико (в САЩ) влизат много насилници и убийци. Но как може да се каже това на глас? Не е прието! Неприлично е! Ами ето че може", казва Топалер. От друга страна, "социализмът на Клинтън, колкото и да са примамливи лозунгите му, е страшна зараза", добавя той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1942 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ШКУМВАТА

2016.10.01 | 03:20

4
„Руските имигранти в САЩ ще гласуват за Доналд Тръмп” „Американските емигранти в Русия няма да гласуват за Путин”…Причина- липса в наличнаст на такива емигранти! Обяснение- не е необходимо!

2016.10.01 | 03:20

2
И по-добре че липсват такива емигранти в Русия!!! Никому не са нужни дрогираните добитъци-дегенерати и убийци! Особено на цивилизована държава като Русия!

2016.10.01 | 03:20

3
Русия каква държава??? Всичко друго но не и цивилизована. те са половината от 3я свят а останалите живеят по щрти и землякнки - 4я свят. Русия е помийна дупка.

2016.09.28 | 19:00

1
Давай, чичко Тръмп , боксирай я тая изродена зла гад!!!!

Добави коментар

Водещи новини