ВМФ на Русия предприе бойни учения в Средиземно, Каспийско и Баренцово море

  • 15 август 2016 18:35

  • 3091
  • 5
ВМФ на Русия предприе бойни учения в Средиземно, Каспийско и Баренцово море
©

Най-новите кораби в руския Черноморски флот "Серпухов" и "Зелений Дол" започнаха днес учения в Средиземно море край бреговете на Сирия, предадоха ТАСС и АП, като се позоваха на съобщение на министерството на отбраната в Москва.

В хода на ученията двата кораба, които са оборудвани с ракетния комплекс "Калибър", ще отработват действия за преодоляване на "кризисни ситуации от терористичен характер". Ударната група от двата ракетоносеца във взаимодействие с корабите от постоянното оперативно съединение на руския боен флот в Средиземно море ще изпълни артилерийски и ракетни стрелби в условия максимално близки до бойните, се казва в съобщението. ТАСС допълни, че от днес до 20 август в югозападната част на Каспийско море ще се състоят руски военноморски маневри с участието на четири кораба. Три от тях, въоръжени също с ракетния комплекс "Калибър", са участвали в ударите по противниците на сирийския режим през миналата есен.

АП припомни, че след намесата си в сирийската гражданска война през септември м.г. Русия държи свои бойни кораби край бреговете на Сирия, с което възстанови практиката от съветско време за бойни дежурства в Средиземно море. Понастоящем в сирийското пристанище Тартус се намира единствената база на руския ВМФ извън пределите на бившия СССР. Учебни стрелби в Баренцово море извършиха днес три кораба от състава на руския Северен флот - ескадреният миноносец "Адмирал Ушаков" и двата големи кораба, за водене на сражение с други кораби - "Вицеадмирал Кулаков" и "Североморск". В стрелбите по морски и наземни цели са били използвани 130-милиметровите оръдия на "Адмирал Ушаков" и 100-милиметровите установки на другите два кораба, съобщи пресслужбата на Северния флот, информира БТА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3091 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2016.08.22 | 22:56

4
Няма лошо. Но да не стане като с гордостта на руската флота , най-голямата и НАЙ-МОДЕРНА /РУСКА/ подводница-"КУРСК". Целия екипаж от 118 човека загина, и до края ЛЪГАХА близките на загиналите...

2016.08.22 | 22:56

5
То и да си каратист ,ако ти забият нож в гърба ,пак ще си пукнеш ! А кравите обичат .....в гърба !И Хитлер -тоже !Интересно е продължението !
Крум Усаински-Крупник

2016.08.22 | 22:55

2
Плашат гаргите!!!Русия е морско джудже в сравнение с Америка!!!!Само един от флотовете на САЩ,е в състояние да разбие Военно-морските сили на Русия!!!През това време морските сили на останалите държави от НАТО,ще гледат сеир!!!

2016.08.22 | 22:55

3
Ами ...ако им стиска на кравите ...нека опитат !Само да не се опикат ! Е и друго нещо !Памперсите са задължителни !Тоя път ,да не им пуснат някой ПО-2 !Етажерка !
chiki

2016.08.16 | 18:03

1
x..m cto li ne opitat.pak da vidim koi cte gleda ceir.ne im ctiska.za Kursk platixa 10 miliarda.kolko li ctruva celiiat im flot.

Добави коментар

Водещи новини