Товарният космически кораб „Прогрес МС-03“ се отправи към МКС (видео)

  • 18 юли 2016 14:10

  • 1916
  • 2
Товарният космически кораб „Прогрес МС-03“ се отправи към МКС (видео)
©

От космодрума Байконур успешно бе изведен товарният космически кораб „Прогрес МС-03“, пише "Новинар".

Както предават руските осведомителни агенции, корабът вече се е отделил от третата степен на ракетата носител „Союз V” и е поел курс към Международната космическа станция. Полетът ще продължи две денонощия, уточнява ТАСС.

На 19 юли той ще се скачи с МКС в автоматичен режим. Операцията по скачването ще контролират руските космонавти Алексей Овчинин и Анатолий Иванишин, които при необходимост ще поемат управлението.

Новият „Прогрес“ доставя на МКС повече от два тона товари в това число гориво, въздух, продукти, оборудване за поддръжка на работата на станцията, средства за поддържане на жизнената дейност на екипажа, а също пратки за космонавтите и астронавтите.

На МКС освен Овчинин и Иванишин сега работят руснакът Олег Скрипочка, американците Джефри Уильмс и Катлин Рубинс, а също японецът Такуя Ониши.

Последвайте канала на

Novini.bg
1916 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
НАСА

2016.07.22 | 01:46

2
Айде стига с тия руснаци !Само ракети изстрелват !А нашата ракета за Марс ,горя три минути и ...умря !Кога ще ги стигнем ....руснаците ?
NASA

2016.07.20 | 17:59

1
А защо не съобщавате, че оп същото време и SpaceX замина за МКС да достави товари? Даже и много успешно приземиха посред нощ първата степен на ракетата!

Добави коментар

Водещи новини