Грузия прекратява ангажиментите си към Русия, приети в рамките на ДОВСЕ

  • 29 ноември 2011 19:50

  • 790
  • 0
Грузия прекратява ангажиментите си към Русия, приети в рамките на ДОВСЕ
©

Грузия прекратява изпълнението на ангажиментите си към Русия, приети в рамките на Договора за обикновените въоръжени сили в Европа /ДОВСЕ/, се съобщава в заявление на външното министерство на Грузия, цитирано от Интерфакс.

„От 29 ноември Грузия прекратява изпълнението на следните ангажименти към Русия: от сега нататък от грузинска страна няма да се предоставя на Русия информация в рамките на ежегодния информационен обмен, който се осъществява в съответствие със споразумението ДОВСЕ, Грузия вече няма да предоставя каквито и да е съобщения на Русия в рамките на ДОВСЕ, по искане на Русия в рамките на споразумението”, се подчертава в заявлението на външното министерство.

Тбилиси отбелязва, че „признавайки приноса на ДОВСЕ за създаване на стабилна и безопасна среда в обсега на неговото действие, Грузия ще продължи да изпълнява поетите ангажименти към останалите членове на споразумението, освен Русия”.

Грузия има готовност да участва в консултации за възстановяване на режима за контрол на обикновените въоръжения в Европа, се съобщава в изявлението.

Последвайте канала на

Весела Найденова
790 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини