Заложническа драма и тройно убийство в Москва (видео)

  • 19 май 2016 06:48

  • 8483
  • 0
Заложническа драма и тройно убийство в Москва (видео)
©

Заложническа драма и тройно убийство се разиграха на две отделни места в Москва. Около 20,30 часа въоръжен мъж взе за заложници няколко сътрудници и клиенти на Московската кредитна банка. Той настояваше да му бъдат предадени всички налични пари и отказваше да пусне хората. В крайна сметка спецчастите успяха да освободят всички похитени в рамките на 60 минути и ликвидираха нападателя.

Час и половина по-късно неизвестен застреля трима души в баровския квартал „Румянцево", наричан още и „Новата Москва". Касапницата е станала в района на голям бизнесцентър. Районът е отцепен, в момента се извършва оглед на телата.

Същевременно офисът на Московската кредитна банка на ул. „Първомайска" за минути бе заобиколен от спецчасти и полиция, а районът бе отцепен.

"В 20,37 часа при нас постъпи обаждане, че неизвестен с маска и пистолет е влязъл в банката и заплашва сътрудниците ѝ, без да им дава да напуснат помещенията си. Полицията е отцепила територията на банката и е предприела мерки за освобождаването на заложниците", съобщиха около 22 часа от прес-службата на московската полиция.

Малко след това стана ясно, че всички заложници са били освободени, а похитителят е бил убит по време на щурм извършен от специалния отряд за бързо реагиране на московската полиция.

Няколко изстрела са били чути в банката, където бяха взети заложниците. На място пристигнаха и сапьори. В ръцете на убития се е намирал предмет, приличащ на взривно устройство.

Жена съобщи, че мъжът е бил уравновесен. Той сам е освободил шестима заложници, оставяйки в сградата на банката само касиерката. Въоръженият мъж, взел заложници в клона на „Московска кредитна банка” в източната част на руската столица Москва, е бил на около 25-30 години. Това разказа един от седмината заложници, взети в плен от престъпника.

„На 25-30 години. Нищо не казваше. Искаше пари. Заплашваше с пистолет и взривно устройство. Държеше пистолет в ръце”, разказа жената, напускайки мястото на инцидента, след като СОБР ликвидира похитителя. По думите ѝ, тя била дошла да си плати сметките. Когато тръгнала да излиза, на вратата се появил въоръжен мъж, който я бутнал обратно в банката.

„Самият мъж ни освободи. Той ни разреши да излезем на улицата, остана само касиерката”, каза още тя.

По информация на ТАСС, похитителят е искал очно 4 700 000 рубли и 13 000 евро. По данни на „Коммерсант”, офисът на банката МКВ може да е бил нападнат не от грабител, а от обиден клиент.

След проверката на сапьорите, се е оказало, че бомбата на похитителя е била фалшива. Той не е носил документи за самоличност със себе си.

Последвайте канала на

Novini.bg
8483 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини