Кремъл: Възраждаща се Русия не е заплаха за никого, но ще отстоява своите интереси

  • 05 май 2016 14:45

  • 6632
  • 3
Кремъл: Възраждаща се Русия не е заплаха за никого, но ще отстоява своите интереси
© Getty Images/Guliver

Възраждаща се Русия не е заплаха за никого, но ще отстоява своите национални интереси, ако те се окажат под заплаха. Това каза днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, коментирайки изявлението на новия главнокомандващ Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа, американския генерал Къртис Скапароти, който включи Русия в новите предизвикателства пред сигурността на алианса, предаде ТАСС.

"Русия, безусловно, не може да остави без внимание каквито и да са действия, които или непряко, или потенциално може да представляват заплаха за нейните национални интереси. Руската страна традиционно ще отстоява своите интереси", заяви Песков на пресконференция в Кремъл.

"Ние неколкократно сме заявявали, че възраждаща се Русия не представлява заплаха за никого", отбеляза прессекретарят на руския президент. Той увери, че Русия последователно се обявява за взаимноизгодно сътрудничество с отчитане на интересите на всички партньори и за съвместно уреждане на конфликтните ситуации, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6632 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Никойчо Никоев

2016.05.19 | 04:34

3
Треперят от страх НАТО, че вече не водят хорото. Да се махат от Европа за да има мир. Да си вървят на техния континент. За какъв чеп, дойдоха тук...Може би да поемат мечешкия.

2016.05.14 | 22:41

2
САМО ТАКА.УЙ ЗА НАТО.

2016.05.14 | 22:40

1
СЛАВА РОССИИ ! Американския гъз ше яде руския голям уйй ! Това е превода на думите на Песков ! Да си опичат акъла тези педераси и да се прибират в залива около Ню Орлеан !

Добави коментар

Водещи новини