Владимир Путин губи места в парламента

  • 25 ноември 2011 12:03

  • 751
  • 0
Владимир Путин губи места в парламента
© gettyimages

Партията на руския премиер Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 Единна Русия ще има по-малко места след парламентарните избори на 4 декември, предаде Ройтерс.

Социологическо проучване посочва, че политическата формация на бившия президент ще получи най-много 253 места. В момента Единна Русия разполага с 315 депутатите в 450-местния парламент. "Руснаците ще подкрепят Единна Русия, чиято кампания е водена от сегашния президент Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега, но в същото време, те все по-малко се интересуват от политика", твърди социолог пред агенцията. Той посочва, че управляващата партия не води почти никаква агитация.

Путин, който е сочен за фаворит в президентските избори на 4 март, намекна, че слабото представяне на Единна Русия в парламентарния вот може да има ефект върху заемането на премиерския пост от Медведев.

Допитването предвижда и резултатите на другите партии. Комунистическата партия ще получи 94 места, Националистите от Либералдемократичната партия на Русия на Владимир Жириновски 59, а "Справедлива Русия" 44 депутати.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
751 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини