Русия подготвя 10 000 медали за войници, участвали в операцията в Сирия

  • 29 март 2016 06:39

  • 1222
  • 0
Русия подготвя 10 000 медали за войници, участвали в операцията в Сирия
© Getty Images/Guliver

Руското министерство на отбраната е направило поръчка за над 10 000 медала, с които да награди войници, участвали във водената от Москва операция в Сирия, предаде Франс прес.

Договорът, публикуван в интернет от министерството на отбраната показва, че поръчаните 10 300 медала ще струват на страната 2,2 милиона рубли (28 900 евро). Това позволява да се измери размаха на руската операция в Сирия, започнала на 30 септември.
Кремъл винаги е отричал да води сухопътна операция в Сирия паралелно с въздушните удари и не съобщи броя на разположените на място военни. Русия обаче признава изпращането на специални сили на терен.

Журналисти на АФП са забелязали руски войници на артилерийски позиции близо до античния град Палмира, който силите на сирийския режим си върнаха в неделя, отбелязва агенцията.

Според снимки в социалните мрежи на медалите са гравирани военен кораб и самолети. Наградените войници ще получат медалите си "за участие във военната операция в Сирия", според същия източник.

Петима руски военни загинаха в Сирия от началото на въздушната кампания по официални данни. На 14 март руският президент Владимир Путин обяви изтеглянето на по-голямата част от руските въоръжени сили от Сирия.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1222 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини