Кремъл: Чуждестранни тайни служби и медии готвят информационна атака срещу Путин

  • 28 март 2016 20:32

  • 4274
  • 9
Кремъл: Чуждестранни тайни служби и медии готвят информационна атака срещу Путин
©

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обвини чуждестранни тайни служби и чужди медии, че се опитват да повлияят на парламентарните избори в Русия, предвидени през септември, като дискредитират руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, предаде БТА, цитирайки АФП.

"От наша гледна точка, някои обществени организации, НПО, специални служби на чужди страни и отделни медии са се включили в предизборната кампания в нашата страна още преди началото на тази кампания. Забележителното е, че всички изброени не намаляват оборотите, продължават активно да се опитват да влияят на нашата страна, да разклащат обстановката в страната", заяви Песков, цитиран от Интерфакс, като предупреди, че целта е да бъде дискредитиран президента Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975. Парламентарните избори в Русия са насрочени за 18 септември тази година.

В края на миналия месец Путин заяви, че "чуждестранни врагове" се опитват да саботират изборите и нареди на Федералната служба за сигурност (ФСБ) да удвои бдителността си, припомня АФП. Западни медии в близките дни се готвят да осъществят информационна атака срещу президента Путин, предупреди Песков. По думите му в Кремъл получили "листове с въпроси от някаква организация, наричаща се "международен консорциум за журналистически разследвания", в която може би участват не само журналисти, но и представители на спецслужбите". "Съдейки по въпросите, безусловно ще има твърдение, че Путин по един или друг начин е свързан или има някакви интереси в компании", каза Песков.

По думите му "те се канят в близките дни да публикуват в Германия, САЩ, Велкобритания, Франция, Швейцария, Русия някои други страни поредните опуси, които ние смятаме за очевидна поръчка. Става дума не за някакво обективно разследване, а за информацонна атака, чиято цел е да провокира, скалъпи и внедри в информационния дневен ред. Кремъл ще задейства всички възможни юридически механизми в защита на честта и достойнството на Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 в случая на поява в чуждестранни медии на клеветнически публикации", подчерта пресксекретарят на президента.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4274 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
К сожалением негодники еще на свобода

2016.04.07 | 00:01

9
Так називаемие медиини манипулатори пострадали тежало на встреча в Лисбон ..Вовремя предупредили что терористи и инозeмние наркоамни готовят спец наркотики за вс е участники на встреча на NATO но к сожалемиЕМ... После встреча уже увредени с спец наркотики ,наркотизировани с помощи бумага с наркотики и и обемно пси обработени содействаха показно на все спец операции против народи Тунис,Либия,Египет,Сирия,Йемен,Турция и Украйна..В резултат милиони пострадали очен тежало ...Наркотики которие отровили западние лидери которие напали нагло Москва оказалис от тип"Евроджихадисти"..очен просто можете найти вс е пострадавшие..которие наглие инозмение нашественики ползовали против все люди показно..Хотели ядерная война NATO против Москва //если будет новая ядерная война люди домашни е окажутся как очен опасние вредители недопустими з а наш общий дом.

2016.04.07 | 00:00

8
От гейсащ са по-спокойни, че за пореден път натискат, за да направят нова война и да нападнат вече Русия. Гейсащ уредиха конфликта в Украйна, сега раздържавиха всичко там, за да го направят по "успешния" гейсащнически модел - частно - на гейсашнически корпорации и да заробят Украйна за 100 години напред. След гейсащ е само разруха и погром!

2016.04.06 | 23:59

7
Решението е супер просто. Диверсантите да се озовават в ГУЛАГ до живот!

2016.04.06 | 23:59

6
Тръгнали да плашат кучето със салам !!!
баба гицка

2016.04.06 | 23:59

5
че капутин отдавна си е дискредитиран - само сидерастите не са разбрали

2016.04.04 | 15:41

3
ПУТИН си е виновен , защото досега трябваше да е пратил 5 - тата колона в РУСИЯ на топло в кафеза ! Те копаят гроба на РУСИЯ и неговия , а той си играе с тях на " демокрация " ?!
Гатю

2016.04.04 | 15:41

4
Нещастник! Що не се гръмнеш? Още ли има олигофрени като теб в тази кочина?
c

2016.04.04 | 15:40

2
Няма да го уплашат джуджето. Той в тез хибридните войни ги е измислил :)
Корумпирани от София нападнаха ЕВропа и NATO

2016.03.30 | 22:59

1
Внимание пси препрограмирани и нагло корумпирани от София принудиха милиони водачи на МПС да увреждат трайно и тежко европа и азия .. това е една от целите на тежките увреждания правени с автомобили накичени с тежко терористични холограмни оръжия и увреждащи тежко повърхноста с включени извънземни скенери маскирани като фарове денем..

Добави коментар

Водещи новини