Разби се пътнически самолет, загинаха всичките 62-ма души на борда му (обновена+видео)

  • 19 март 2016 06:55

  • 7515
  • 2
Разби се пътнически самолет, загинаха всичките 62-ма души на борда му (обновена+видео)
© Getty Images/Guliver

Пътнически самолет с 62-ма души на борда се разби при кацането си на летището в Ростов на Дон, Ростовска област, в югозападната част на Русия, предадоха световните информационни агенции. На борда му са се намирали 55 пътници и 7-членен екипаж. Няма оцелели при катастрофата.

Самолетът "Боинг 738" е изпълнявал полет от Дубай до Ростов на Дон. Той е на дубайската авиокомпания Flydubai.

Тече разследване на причините на катастрофата.  Сред възможните причини за разбиването на Боинг 738 (известен още като Боинг 737-800) са лошите метеорологични условия или възможна пилотска грешка, съобщиха източни от правоохранителните органи, цитирани от ТАСС.

"Вчера бе издадено предупреждение за циклон - влошаване на метеорологичните условия с виелица и скорост на вятъра до 22-27 метра в секунда. Самолетът в сложни условия не е могъл веднага да заходи към пистата и е извършил втори опит. При повторния заход се е получило разбиването", заяви източникът.

По предварителни данни Боингът се е разрушил при съприкосновението със земята, предизвикало взрив, от който самолетът се е разпаднал на части. При катастрофата е бил предизвикан пожар, който е потушен.

Екипажът на Боинга се е състоял не само от граждани на Обединените арабски емирства, както бе съобщено по-рано, предаде БТА, цитирайки ТАСС.

По уточнена информация сред членовете на екипажа е имало също един руснак и двама испанци, както и граждани на други страни.

Летището в Ростов на Дон е затворено. Задържани са шест заминаващи полета, два за Санкт Петербург и четири за Москва.

Пристигащите самолети се пренасочват към резервното летище в Краснодар. Там се прехвърлят и пътниците, които е трябвало да потеглят от Ростов на Дон.

Последвайте канала на

Десислава Станева
7515 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.03.21 | 12:24

1
НА СЕМЕЙСТВАТА НА ЗАГИНАЛИТЕ РУСИЯ ВЕЧЕ ИЗПЛАТИ ОБЕЗЩЕТЕНИЯ. РУСИЯ СЕ ГРИЖИ ЗА СВОИТЕ, В АНГЛИЯ ЩЯХА ДА ИМ КАЖАТ ДА СИ ГЛЕДАТ РАБОТА ЩОМ НЯМАТ ЗАСТРАХОВКИ.

2016.03.21 | 12:24

2
В МИЗЕРНАТА БРИТАНИЯ КЪМ ПОДАННИЦИТЕ СЕ ОТНАСЯ КАТО КЪМ ДОБИТЪК, А КЪМ ЕМИГРАНТИТЕ КАТО КЪМ ВРАГОВЕ.

Добави коментар

Водещи новини